ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευθύμιος Δίπλαρος στο «Τ»: Η παραίτηση Μ. Πελεκάνου, η αλλαγή του καταστατικού και η επόμενη μέρα στον ΔΗΣΥ

Ευθύμιος Δίπλαρος στο «Τ»: Η παραίτηση Μ. Πελεκάνου, η αλλαγή του καταστατικού και η επόμενη μέρα στον ΔΗΣΥ

«Τα πάνω-κάτω» έφερε στον Δημοκρατικό Συναγερμό η παραίτηση του Μάριου Πελεκάνου, με μέλη του κόμματος να του απευθύνουν έκκληση να κάνει δεύτερες σκέψεις.

Παρότι τα σενάρια περί παρασκηνίου όσον αφορά την εκλογή των υποψηφίων στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ για τις επερχόμενες Ευρωεκλογές οργιάζουν από χθες (12/02), στελέχη του κόμματος υποστηρίζουν ότι δεν έχουν αντιληφθεί το οτιδήποτε μεπτό.

Παρ’ όλα αυτά, η παραίτηση του Μάριου Πελεκάνου πέραν των αναταράξεων, φαίνεται να προβλημάτισε τον κόσμο του ΔΗΣΥ, με τους ίδιους να κάνουν σκέψεις για αλλαγή του καταστατικού αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία των εκλογών.

Σε δηλώσεις του στο ThemaOnline Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Ευθύμιος Δίπλαρος, απεύθυνε για άλλη μια φορά έκκληση προς τον Μάριο Πελεκάνο να ξανασκεφτεί την απόφασή του. Παράλληλα, εξήγησε τη διαδικασία αναπλήρωσης της θέσης του, στην περίπτωση που επιμείνει σε αυτή, και μίλησε για τη σκέψη για αλλαγή του καταστατικού του Δημοκρατικού Συναγερμού μετά το πέρας των επερχόμενων εκλογών.

Η παραίτηση του Μάριου Πελεκάνου, τα σενάρια για παρασκήνιο και η εκλογή νέου Αντιπροέδρου

«Όπως έχω ξαναπεί, ο αγαπητός Μάριος Πελεκάνος ένιωσε την ανάγκη για λόγους αξιοπρέπειας, να υποβάλει την παραίτησή του. Θεωρώ ότι θα πρέπει να κάνει δεύτερες σκέψεις», επισήμανε ο κ. Δίπλαρος προσθέτοντας παράλληλα ότι, «είναι έκκληση όχι μόνο της ηγεσίας αλλά και των μελών της παράταξης».

Αναφερόμενος στα σενάρια που θέλουν να υπήρξε παρασκήνιο πίσω από την εκλογή των υποψηφίων για το ψηφοδέλτιο για τις Ευρωεκλογές, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι, «κατανοώ πλήρως τους λόγους παραίτησης του Μάριου Πελεκάνου όμως, δεν γνωρίζω κάτι περισσότερο περί του θέματος. Ο ίδιος γνωρίζει. Δεν έχει περιέλθει στη δική μου αντίληψη, κάτι από αυτά τα σενάρια που αιωρούνται».

Ερωτηθείς για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί εάν ο κ. Πελεκάνος επιμείνει στην απόφασή του για παραίτηση από τη θέση του Α' Αντιπροέδρου του κόμματος, ο κ. Δίπλαρος απάντησε πως, «στην περίπτωση που ο φίλος και συναγωνιστής Μάριος Πελεκάνος επιμένει στην θέση του για παραίτηση τότε, η διαδικασία βάση καταστατικού προνοεί Αναπληρωματικές εκλογές ανάμεσα στα μέλη του Ανώτατου Συμβουλίου. Πρόκειται για περίπου 1100 άτομα τα οποία θα κληθούν να εκλέξουν το άτομο που θα μπει στη θέση του κ. Πελεκάνου».

Σκέψεις για αλλαγή του καταστατικού

Όπως ανέφερε ο κ. Δίπλαρος, «εκείνο το οποίο έχουμε διαπιστώσει με τη νέα ηγεσία είναι ότι, υπάρχουν πρόνοιες του καταστατικού οι οποίες χρίζουν αλλαγής».

Παραδείγματος χάρη, συνέχισε, «η επικύρωση ή η εκλογή του υποψήφιου Προέδρου για τη Δημοκρατία, μια πρόταση που είχε καταθέσει το τέως Πρόεδρος του ΔΗΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, να επιλέγουν τα μέλη του κόμματος και όχι μόνο το Πολιτικό Γραφείο ή το Ανώτατο Συμβούλιο του ΔΗΣΥ. Υπήρχε και εισήγηση για εκλογή των υποψήφιων Ευρωβουλευτών από τη βάση της παράταξης».

Όμως, πρόσθεσε, «πέραν των πιο πάνω αλλαγών, υπάρχουν κι άλλες που θα πρέπει να εξετάσουμε αμέσως μετά τις επερχόμενες εκλογές. Αυτές οι αλλαγές θα κάνουν πιο λειτουργικό και πιο ευέλικτο το κόμμα όσο αφορά τις αποφάσεις που θα λαμβάνει», εξήγησε ο κ. Δίπλαρος.

Η επόμενη ημέρα στον ΔΗΣΥ

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δημοκρατικός Συναγερμός πέρασε δύσκολα, έχουμε μπροστά μας να αντιμετωπίσουμε ακόμη ένα ζήτημα και θεωρώ ότι θα αντιμετωπιστεί θετικά», τόνισε.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός, σημείωσε, «πρέπει να παραμείνει εκείνη η πολιτική δύναμη πρωταγωνιστής στα δρόμενα του τόπου, πάνω απ’ όλα για το καλό της πατρίδας μας. Κι αυτό το πρόβλημα θα ξεπεραστεί, όπως έχουν ξεπεραστεί άλλα σοβαρά ζητήματα που έπρεπε να αντιμετωπίσουμε στο παρελθόν. Με ψυχραιμία και νηφαλιότητα ο ΔΗΣΥ θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί», είπε καταληκτικά ο Ευθύμιος Δίπλαρος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top