ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση SIGMA: «Θρίλερ» για ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ - Οι επιδόσεις ΠτΔ και Κυβέρνησης - Ποιοι Υπουργοί πέρασαν την… βάση

Δημοσκόπηση SIGMA: «Θρίλερ» για ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ - Οι επιδόσεις ΠτΔ και Κυβέρνησης - Ποιοι Υπουργοί πέρασαν την… βάση

Η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η κυβέρνηση του Νίκου Χριστοδουλίδη, ένα χρόνο μετά την εκλογή του στο υψηλότερο αξίωμα της χώρας αποτυπώνεται στην πρώτη δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του τηλεοπτικού καναλιού ΣΙΓΜΑ.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στην ερώτηση ποια η συνολική αξιολόγηση των πρώτων 12 μηνών διακυβέρνησης, ποσοστό 47% εξέφρασε δυσαρέσκεια, ενώ μόλις το 16% εξέφρασε ικανοποίηση.

Στην ερώτηση για τη συνολική αξιολόγηση των πρώτων 12 μηνών διακυβέρνησης ανάμεσα σε όσους ψήφισαν Νίκο Χριστοδουλίδη, 28% εκφράζει ικανοποίηση, 35% εκφράζει δυσαρέσκεια, ενώ 37% των ερωτηθέντων ούτε το ένα ούτε το άλλο.

Ποσοστό 62% αυτών που ψήφισαν Αβέρωφ Νεοφύτου εκφράζουν δυσαρέσκεια, ενώ μόλις το 12% εκφράζουν ικανοποίηση. Σε ότι αφορά στους ψηφοφόρους του Ανδρέα Μαυρογιάννη, ποσοστό 78% εκφράζει δυσαρέσκεια, ενώ μόλις το 7% εκφράζει ικανοποίηση.

Λανθασμένοι οι χειρισμοί για τους διορισμούς μελών των ημικρατικών

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ένας στους δύο πολίτες θεωρεί τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα των διορισμών των μελών των ημικρατικών οργανισμών λανθασμένους, με ποσοστό 50% να εκφράζει δυσαρέσκεια, 13% ικανοποίηση, ενώ ποσοστό 30% απαντά ούτε το ένα ούτε το άλλο.

Η δημοσκόπηση απαντά και στο ερώτημα εάν τα συμπολιτευόμενα κόμματα κινούνται στην ίδια ή σε διαφορετική κατεύθυνση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με ποσοστό 55% να απαντά ότι κινούνται σε διαφορετική κατεύθυνση. Σε ότι αφορά στην ευθύνη που έχουν τα συμπολιτευόμενα κόμματα για το επίπεδο διακυβέρνησης σε κλίμακα από 0-10, η ΔΗΠΑ φαίνεται να φέρει την λιγότερη ευθύνη με βαθμολογία 6.19, ακολουθεί η ΕΔΕΚ με 6.37 ενώ το ΔΗΚΟ σύμφωνα με τις απαντήσεις των ερωτηθέντων φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη με βαθμολογία 7.02

Αξιολόγηση του έργου των υπουργών

Την πρωτιά ανάμεσα στους υπουργούς της κυβέρνησης Χριστοδουλίδη, φαίνεται να εξακολουθεί να λαμβάνει ο υπουργός εσωτερικών Κωνσταντίνος Ιωάννου με βαθμολογία 6.38, ακολουθεί η υπουργός παιδείας Αθηνά Μιχαηλίδου με βαθμολογία 6.33 ενώ στην τελευταία θέση βρίσκεται ο τέως υπουργός γεωργίας Πέτρος Ξενοφώντος με βαθμολογία μόλις 3.94

Σε ότι αφορά στην αξιολόγηση του επιπέδου αντιπολίτευσης που ασκούν τα δύο μεγάλα κόμματα, 54% των ερωτηθέντων που ψηφίζουν ΔΗΣΥ εκφράζουν δυσαρέσκεια, ενώ από πλευράς ΑΚΕΛ, ποσοστό 42%

ΔΗΣΥ: Αντιπολίτευση ή συγκυβέρνηση

Στο ερώτημα εάν ο ΔΗΣΥ θα πρέπει να παραμείνει αντιπολίτευση ή να μπεί στη συγκυβέρνηση, ποσοστό 56% δηλώνει πως το κόμμα θα πρέπει να παραμείνει αντιπολίτευση, ενώ σχεδόν ένας στους τρεις, ποσοστό 32% δηλώνει πως το κόμμα θα πρέπει να μπει στη συγκυβέρνηση. Ποσοστό 76% όσων ψήφισαν Αβέρωφ Νεοφύτου, δηλώνει ότι ο ΔΗΣΥ θα πρέπει να παραμείνει αντιπολίτευση.

Χειρισμοί του Προέδρου Χριστοδουλίδη στο κυπριακό

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στην ερώτηση για τις κινήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας στο κυπριακό, ποσοστό 60% απάντησε ότι οι κινήσεις γίνονται για επικοινωνιακούς λόγους, ενώ ποσοστό 34% ότι είναι οι ενδεδειγμένες. Στην ερώτηση εάν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί ή δεν μπορεί να πείσει τη διεθνή κοινότητα ότι επιθυμεί λύση, ποσοστό 61% απάντησε αρνητικά, ενώ ποσοστό 35% απάντησε θετικά.

Αξιοσημείωτο είναι και το ποσοστό που φτάνει στο 64% όσων πιστεύουν ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης δεν μπορεί να ξεφύγει από τις πολιτικές των συμπολιτευόμενων κομμάτων στο κυπριακό.

Πρόθεση ψήφου

Τέλος, στην πρόθεση ψήφου στα έγκυρα ψηφοδέλτια, ο ΔΗΣΥ καταλαμβάνει την πρώτη θέση με ποσοστό 22,7% ακολουθεί το ΑΚΕΛ με 21,6% το ΕΛΑΜ με 11,3% η ΕΔΕΚ και η ΔΗΠΑ με ποσοστά 3,4% το καθένα οι Οικολόγοι- Συνεργασία με 2,3% και τέλος το VOLT και το κόμμα για τα ζώα με ποσοστά 1,1%, το καθένα.

Δείτε αναλυτικά ολόκληρη την δημοσκόπηση:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον ΝικόλαοΟ ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top