Ασφάλεια στη μετακίνηση με ποδήλατο - Τι να προσέξετε

Ασφάλεια στη μετακίνηση με ποδήλατο - Τι να προσέξετε

Το ποδήλατο μας εξυπηρετεί στη μετακίνησή μας με θετικό αντίκτυπο στη φυσική κατάσταση και την υγεία μας, ενώ αποτελεί έναν τρόπο μετακίνησης φιλικό προς το περιβάλλον.

15+1 συμβουλές

1. Φροντίζουμε για την άριστη συντήρηση του ποδηλάτου μας (ελαστικά, σέρβις κλπ).

2. Φοράμε το ειδικό προστατευτικό κράνος σε κάθε μας μετακίνηση.

3. Έχουμε φώτα μπροστά και πίσω στο ποδήλατο καθώς και κουδούνι.

4. Κρατάμε το τιμόνι με τα δύο χέρια.

5. Ποδηλατούμε στη δεξιά πλευρά του δρόμου, σε κοντινή απόσταση από το πεζοδρόμιο ή σταθμευμένα οχήματα.

6. Χρησιμοποιούμε τους ποδηλατόδρομους όπου είναι διαθέσιμοι.

7. Δεν ποδηλατούμε σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας.

8. Φροντίζουμε ώστε να είμαστε ορατοί το βράδυ και την ημέρα, φορώντας φωσφορούχο γιλέκο, ή περιβραχιόνια, ή ρούχα με έντονα χρώματα.

9. Δεν καταναλώνουμε αλκοόλ εάν θα ποδηλατήσουμε.

10. Δεν χρησιμοποιούμε το κινητό τηλέφωνο όταν ποδηλατούμε.

11. Αποφεύγουμε οτιδήποτε μας αποσπά την προσοχή όταν ποδηλατούμε, όπως το κάπνισμα, το φαγητό κ.α.

12. Ακολουθούμε τις υπόδειξης των σημάτων τροχαίας.

13. Είμαστε προσεχτικοί στις διαβάσεις πεζών και παραχωρούμε προτεραιότητα στους πεζούς.

14. Σε περίπτωση ολίσθησης σε βρεγμένο, παγωμένο ή χιονισμένο οδόστρωμα, πιέζουμε απαλά το φρένο και αποφεύγουμε τις απότομες κινήσεις του τιμονιού.

15. Εφαρμόζουμε αμυντική οδήγηση, με αυτοσυγκράτηση και υπομονή, αποφεύγουμε την αντιπαράθεση, τηρούμε τον ΚΟΚ.

16. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης καλούμε για βοήθεια στο 112.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η συνάντηση Ερχιουρμάν–Γκουτέρες και η επαναφορά του αδιεξόδου

Κυπριακό: Η συνάντηση Ερχιουρμάν–Γκουτέρες και η επαναφορά του αδιεξόδου

Η προγραμματισμένη για σήμερα, συνάντηση του κατοχικού ηγέτη Τουφάν Ερχιουρμάν με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη, επαναφέρει το Κυπριακό στο προσκήνιο της διεθνούς διπλωματίας. Παρά τις δηλώσεις καλής θέλησης, το πολιτικό υπόβαθρο της συνάντησης, αποτυπώνει περισσότερο μια σύγκρουση αφηγήσεων παρά μια ουσιαστική σύγκλιση.