Στο Προεδρικό η φον ντερ Λάιεν - Ξενάγηση στους κήπους και δείπνο με ατζέντα τον ανθρωπιστικό διάδρομο προς Γάζα - Φωτογραφίες

Στο Προεδρικό η φον ντερ Λάιεν - Ξενάγηση στους κήπους και δείπνο με ατζέντα τον ανθρωπιστικό διάδρομο προς Γάζα - Φωτογραφίες

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, έφθασε το απόγευμα στην Κύπρο από το Βουκουρέστι, μαζί με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με την οποία συμμετείχαν στις εργασίες της Ολομέλειας της 27ης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παραθέτει ιδιωτικό δείπνο προς την κα φον ντερ Λάιεν, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στο δείπνο παρακάθονται, επίσης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης και η Υφυπουργός για Ευρωπαϊκά Θέματα κα Μαριλένα Ραουνά.

Ανάμεσα στα θέματα που θα απασχολήσουν το δείπνο είναι ο θαλάσσιος διάδρομος για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα και η αυριανή επίσκεψη τους προς αυτό τον σκοπό, στο λιμάνι Λάρνακας, η παρούσα κατάσταση στο Κυπριακό και το Μεταναστευτικό.

Προ της έναρξης του δείπνου ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ξενάγησε την κα φον ντερ Λάιεν στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

 Ολγκίν: Συνάντηση 5 συν 1 θα εξεταστεί μόνο όταν οι συνθήκες ωριμάσουν

Ολγκίν: Συνάντηση 5 συν 1 θα εξεταστεί μόνο όταν οι συνθήκες ωριμάσουν

Η διαδικασία στο Κυπριακό προχωρά με αργό ρυθμό αλλά είναι δυναμική, δήλωσε στο τουρκικό πρακτορείο ειδήλωσεη ΑΝΚΑ η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο, Μαρία Άνγκελα Ολγκίν υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι για να καταστεί δυνατή η μετάβαση σε διευρυμένη συνάντηση 5+1 απαιτείται η υλοποίηση συγκεκριμένων μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης. «Το 5+1 δεν έχει εγκαταλειφθεί, αλλά θα εξεταστεί μόνο όταν ‘οι συνθήκες ωριμάσουν’», ανέφερε.

BEST OF TOTHEMAONLINE