ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προανήγγειλε στρατηγική για τριτοβάθμια εκπαίδευση με εμπλοκή πέντε Υπουργείων ο ΠτΔ

Προανήγγειλε στρατηγική για τριτοβάθμια εκπαίδευση με εμπλοκή πέντε Υπουργείων ο ΠτΔ

Τον Μάιο θα ανακοινώσει τη στρατηγική αναβάθμισης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης η Κυβέρνηση, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε χαιρετισμό του σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το βράδυ της Τρίτης, σημειώνοντας ότι σε αυτή θα εμπλακούν πέντε Υπουργεία.

Ο Πρόεδρος μιλούσε σε εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο Λοφτ του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, με θέμα "Γαστρονομικό Ταξίδι, γεύσεις ζωής", με όλα τα έσοδα να διατίθενται στο Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, για στήριξη του Κέντρου Παιδικού Καρκίνου.

"Το αμέσως επόμενο διάστημα, τον Μάιο θα ανακοινώσουμε τη στρατηγική μας, που στοχεύει να αναβαθμίσει ακόμη περισσότερο την τριτοβάθμια εκπαίδευση μας", ανέφερε, σημειώνοντας ότι υπάρχουν "τρομερές προοπτικές που εμείς θέλουμε να αξιοποιήσουμε". Όπως είπε, η στρατηγική θα αγγίζει όλα τα θέματα που κατά καιρούς έχουν αναφερθεί από τα Πανεπιστήμια προς τον Πρόεδρο.

Ο Πρόεδρος σημείωσε ότι στη στρατηγική εμπλέκονται τα Υπουργεία Παιδείας, Εργασίας, Εσωτερικών, Οικονομικών και Εξωτερικών και πριν τη δημοσιοποίηση της θα γίνει σχετική διαβούλευση με τα Πανεπιστήμια.

"Είμαστε περήφανοι για τη δουλειά σας. Για μένα το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι Κέντρο Αριστείας στη χώρα μας, το οποίο οφείλουμε να στηρίξουμε", είπε.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε, επίσης, στο έργο που επιτελεί το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα. "Θα περιοριστώ να αναφερθώ στην εμπειρία μου ως Υπουργός Εξωτερικών, όταν επισκεπτόμουν χώρες στο εξωτερικό, ειδικότερα χώρες της περιοχής, πόση περηφάνεια ένιωθα όταν μου έλεγαν για τη δουλειά που κάνει το Καραϊσκάκειο", είπε.

Συμπερασματικά, ανέφερε, και το Κααραϊσκάκειο Ίδρυμα και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι "άξιοι πρεσβευτές της χώρας μας".

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top