ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Εν μέρει δεκτή από το Εφετείο έφεση τραυματία από την φονική έκρηξη στο Μαρί - Οι αποζημιώσεις που πήρε

Εν μέρει δεκτή από το Εφετείο έφεση τραυματία από την φονική έκρηξη στο Μαρί - Οι αποζημιώσεις που πήρε

Εν μέρει δεκτή έκανε το Εφετείο την έφεση τραυματία, ο οποίος είχε καταχωρήσει αγωγή κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, λόγω του τραυματισμού που υπέστη από την έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί της επαρχίας Λάρνακας, στις 11 Ιουλίου του 2011.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση του δικαστηρίου, στις 11.07.2011, που συνέβη η έκρηξη στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, ο εφεσείοντας βρισκόταν στην περιοχή της έκρηξης και τραυματίστηκε, ενώ επέβαινε σε όχημα.

Ως εκ τούτου, ο εφεσείοντας αξίωσε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας γενικές και ειδικές αποζημιώσεις, καθώς και απώλεια μελλοντικών εισοδημάτων. Στο μεταξύ, στο πλαίσιο παραδεκτών γεγονότων, που δηλώθηκαν ενώπιον του πρωτόδικου Δικαστηρίου, συμφωνήθηκε μέρος των επίδικων ζητημάτων, περιλαμβανομένου και του θέματος της ευθύνης, για τον τραυματισμό του εφεσείοντα, την οποία ο εφεσίβλητος αποδέχθηκε ότι φέρει εξ ολοκλήρου.

Σημειώνεται ότι το πρωτόδικο Δικαστήριο εξέδωσε το 2020 απόφαση προς όφελος του εφεσείοντα και εναντίον του εφεσίβλητου, για το ποσό των €100.000, ως γενικές αποζημιώσεις, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η απώλεια μελλοντικών απολαβών, για το ποσό των €3.191, ως ειδικές αποζημιώσεις, με νόμιμο τόκο από την καταχώριση της αγωγής μέχρι εξόφλησης, νόμιμο τόκο επί ποσού €80.000 από 11.7.11 μέχρι εξόφλησης και νόμιμο τόκο επί ποσού €20.000 από την ημέρα της απόφασης μέχρι εξόφλησης.

Επιπλέον, σημειώνεται ότι το ποσό των €100.000 προκύπτει από τις €80.000 για τον πόνο και την ταλαιπωρία και από τις €20.000 για την απώλεια μελλοντικών εισοδημάτων.

Στο μεταξύ, στις 6 Μαρτίου, μετά από έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, το Εφετείο αποφάσισε ότι «η έφεση επιτυγχάνει μερικώς» και εξέδωσε απόφαση, με την οποία το ποσό των €20.000, ως απώλεια μελλοντικών εισοδημάτων του εφεσείοντα, αντικαθίσταται με το ποσό των €60.000, με την πρωτόδικη απόφαση να διαφοροποιείται ανάλογα.

Ωστόσο, αποφάσισε ότι η πρωτόδικη απόφαση παραμένει ως έχει για τα υπόλοιπα θέματα, ήτοι των γενικών αποζημιώσεων, των τόκων και των εξόδων.

Ο ενάγοντας είχε τραυματιστεί την ημέρα της έκρηξης στο Μαρί και υπέστη μόνιμες βλάβες και ζημιές και ειδικότερα υπέστη ακουστικό τραύμα δεξιά και μικρότερο αριστερά, με πτώση ακοής στις ψηλότερες συχνότητες και εμβοές ωτών.

Σε επανεξέταση που του έγινε στις 13 Οκτωβρίου του 2012 η κατάσταση του θεωρήθηκε μόνιμη και μη αναστρέψιμη, ενώ οι εμβοές στα αφτιά θα συνεχίσουν, με τον ιατρό να του συστήνει αποφυγή έκθεσης σε έντονους θορύβους.

Περαιτέρω, αναφέρεται, ο ενάγοντας αναβιώνει τα συμβάντα, τα οποία είναι βασανιστικά, αφού διακατείχετο από άγχος, απομονώθηκε στο σπίτι του και δεν έχει ιδιαίτερες προσδοκίες για το μέλλον.

Σύμφωνα με την απόφαση έχει δυσκολίες επέλευσης και διατήρησης του ύπνου, δυσκολίες συγκέντρωσης και υπερβολική απάντηση στο ξάφνιασμα τα οποία δεν υπήρχαν πριν το συμβάν, ενώ σύμφωνα δε με την έκθεση του ιατροσυμβουλίου όλα τα πιο πάνω και η συνέχιση των προβλημάτων, τον επηρέασαν στην προσωπική, οικονομική, κοινωνική και επαγγελματική του ζωή και ενόψει του χρόνου που διέρρευσε από το συμβάν, θεωρείται ότι η διαταραχή είναι χρόνια.

Σημειώνεται πως ενάγοντας πάσχει από χρόνιο μετατραυματικό στρες.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θλίψη στον Κυπριακό πολιτισμό: Πέθανε η Ελένη Νικήτα - Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιώνΑυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top