ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ. Γεωργίας: Είδε ειδικούς από Ισραήλ-Ελβετία για διαχείριση τρωκτικών - Όσα συζητήθηκαν

Υπ. Γεωργίας: Είδε ειδικούς από Ισραήλ-Ελβετία για διαχείριση τρωκτικών - Όσα συζητήθηκαν

Η Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Μαρία Παναγιώτου είχε την Τετάρτη συνάντηση με ομάδα εμπειρογνωμόνων από το Ισραήλ και την Ελβετία στον τομέα της βιολογικής διαχείρισης των τρωκτικών με τη χρήση του ανθρωποπουλιού, με επικεφαλής τον Καθηγητή Yossi Leshen. Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο επίσκεψης που η ομάδα πραγματοποιεί στην Κύπρο, μεταξύ 19 και 21 Μαρτίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Γεωργίας, σκοπός της επίσκεψης είναι η καταγραφή των επιτευγμάτων του κυπριακού προγράμματος, καθώς η καταγραφή της δραστηριότητας του έργου στο πεδίο, στο πλαίσιο παραγωγής ντοκιμαντέρ για το πρόγραμμα σε περιφερειακό επίπεδο, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τα τέλη του 2024 και να λάβει παγκόσμια προβολή.

Η επίσκεψη των εμπειρογνωμόνων πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας τους με την ομάδα εργασίας του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τη διαχείριση των τρωκτικών με τη χρήση του ανθρωποπουλιού στην Κύπρο.

Στη συνάντηση της Υπουργού με την ομάδα εμπειρογνωμόνων συμμετείχαν και μέλη της ομάδας εργασίας του Εθνικού Σχεδίου Δράσης από το BirdLife Cyprus και την Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας.

Κατά τη συνάντηση παρουσιάστηκαν τα επιτεύγματα του αντίστοιχου προγράμματος του Ισραήλ για βιολογική καταπολέμηση των τρωκτικών, το οποίο βρίσκεται σε ισχύ εδώ και 40 χρόνια με πέραν των 5.000 τεχνητών φωλιών να έχουν τοποθετηθεί σήμερα σε αγροτικές περιοχές της χώρας. Αναφέρθηκε, επίσης, ότι σε περιφερειακό επίπεδο στο πρόγραμμα συμμετέχουν, πέραν της Κύπρου, η Ιορδανία, η Παλαιστίνη, η Ελλάδα και το Μαρόκο.

Παρουσιάστηκε, επίσης, ο προγραμματισμός τους για περαιτέρω συνεργασίες, ενώ συζητήθηκε και ο ρόλος που θα μπορούσε η Κύπρος να αναλάβει ως επιτυχημένο παράδειγμα μείωσης της χρήσης παρασιτοκτόνων μέσω του ανθρωποπουλιού, καθώς και ως πρότυπο συνεργασίας μεταξύ κυβερνητικών φορέων και περιβαλλοντικών οργανώσεων.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν, επίσης, ιδέες και θέματα για βελτίωση των δράσεων που περιλαμβάνονται στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης. Αναγνωρίζοντας τα θετικά αποτελέσματά του, η δρ Παναγιώτου εξέφρασε τη δέσμευσή της για συνέχιση της στήριξης του Εθνικού Σχεδίου Δράσης από το Υπουργείο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θλίψη στον Κυπριακό πολιτισμό: Πέθανε η Ελένη Νικήτα - Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιώνΑυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top