ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περήφανος για την κυπριακή καταγωγή του δηλώνει ο Τουρκές στον Ακιντζί

Περήφανος για την κυπριακή καταγωγή του δηλώνει ο Τουρκές στον Ακιντζί

Περήφανος που έχει κυπριακή καταγωγή, καθώς ο πατέρας του ήταν από τη Λευκωσία, δήλωσε ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Τουρκίας, αρμόδιος για την Κύπρο, Γιλντιρίμ Τουγρούλ Τουρκές κατά την συνάντησή του με τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, σημειώνοντας ότι είναι η πρώτη φορά που στη θέση του αρμόδιου για την Κύπρο Υπουργού, διορίζεται ένας με καταγωγή από το νησί.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Τουρκές είπε ότι πρόκειται για το πρώτο ταξίδι του στο εξωτερικό από την ανάληψη της συγκεκριμένης θέσης, που όπως συνηθίζεται γίνεται στο ψευδοκράτος, αλλά γι` αυτόν φέρει μια ξεχωριστή σημασία καθώς κατάγεται και από την Κύπρο. Παρατήρησε ότι πρόκειται για μια υπηρεσιακή κυβέρνηση, σύντομη σε διάρκεια καθώς οι εκλογές στην Τουρκία θα γίνουν την 1η Νοεμβρίου, αλλά στο διάστημα αυτό – συμπλήρωσε – εάν μπορούν να συμβάλλουμε στις “ανιδιοτελείς σας προσπάθειες εδώ θα ήμασταν ευτυχείς. Από αυτή την άποψη, είμαι ευτυχής που βρίσκομαι εδώ σήμερα”.

Ο Τ/κ ηγέτης τόνισε την σημασία της κυπριακής καταγωγής του κ. Τουρκές ως αρμόδιου για θέματα της Κύπρου λέγοντας ότι δεν έχει σημασία εάν η διάρκεια του καθήκοντος σε μια θέση είναι σύντομη ή μακρά, αλλά το έργο που αφήνεις σε αυτό το διάστημα. Ο κ. Τουρκές, είπε ο κ. Ακιντζί, ίσως συνεχίσει τα καθήκοντά του και στην κυβέρνηση που θα προκύψει την 1η Νοεμβρίου ή ως Βουλευτής, λέγοντας πως αυτό βέβαια θα το αποφασίσει ο κόσμος και ευχήθηκε ένα μέλλον με ευμάρεια και σταθερότητα στην Τουρκία. Η ανάπτυξη της Τουρκίας σε ένα δημοκρατικό πλαίσιο ενδιαφέρει ίσως και άλλες κοινότητες, όπως την τ/κ, στην περιοχή μας και στον κόσμο, ο οποίος έχει σμικρυνθεί πλέον τόσο πολύ που μπορεί να συμβαίνει κάτι σε μια χώρα και να επηρεάζει άλλα μέρη επίσης.

Ο κ. Τουρκές υπενθυμίζεται ότι θα συναντηθεί επίσης με τον “πρωθυπουργό”, Ομέρ Καλιοντζού, την “πρόεδρο” της “βουλής”, Σιμπέλ Σιμπέρ και τους πρώην “προέδρους”, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ και Ντερβίς Έρογλου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top