ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Aπίστευτο: Μεταφέρουν τους νεκρούς σε βαν από τη Λεμεσό στη Λευκωσία

Aπίστευτο: Μεταφέρουν τους νεκρούς σε βαν από τη Λεμεσό στη Λευκωσία

Μέσα σε ένα κοινό βαν της Αστυνομίας μεταφέρονται οι νεκροί από το Νοσοκομείο Λεμεσού στο Νοσοκομείο Λευκωσίας, με αποτέλεσμα να διαμαρτύρονται οι αστυνομικοί για την υγεία τους και οι συγγενείς θυμάτων για έλλειψη σεβασμού στους νεκρούς.

Το πρόβλημα άρχισε εδώ και τρεις μήνες με την ανακαίνιση του νεκροτομείου στο Νοσοκομείο Λεμεσού, με αποτέλεσμα για τις περιπτώσεις των αιφνίδιων θανάτων (από τροχαία, και γενικά μη παθολογικά αίτια) οι σoροί να μεταφέρονται από την Αστυνομία στο νεκροτομείο του Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Οι αστυνομικοί αντέδρασαν αφού θεωρούν ότι εκτίθενται σε διάφορες μολύνσεις, επειδή η Αστυνομία δεν διαθέτει ειδικά οχήματα μεταφοράς, με ψυγεία και άλλο εξοπλισμό.

Για το θέμα,, ο αστυνομικός διευθυντής Λεμεσού, Κύπρος Μιχαηλίδης, είχε ζητήσει συνάντηση με εκπροσώπους του Υπουργείου Υγείας κατά την οποία τέθηκαν τα προβλήματα που προκύπτουν και κυρίως της έκθεσης σε κίνδυνο της υγείας αστυνομικών, αλλά και της ταλαιπωρίας συγγενών.

Η Αστυνομία ζήτησε όπως η μεταφορά των νεκρών γίνεται με ασθενοφόρο ή ειδικό όχημα. Το Υπουργείο Υγείας επικαλέστηκε την έλλειψη κονδυλίων και ανέφερε ότι δεν μπορεί να αγοραστεί ειδικό όχημα.

Πηγή: εφημερίδα «Φιλελεύθερος» 
 
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top