Aπίστευτο: Μεταφέρουν τους νεκρούς σε βαν από τη Λεμεσό στη Λευκωσία

Aπίστευτο: Μεταφέρουν τους νεκρούς σε βαν από τη Λεμεσό στη Λευκωσία

Μέσα σε ένα κοινό βαν της Αστυνομίας μεταφέρονται οι νεκροί από το Νοσοκομείο Λεμεσού στο Νοσοκομείο Λευκωσίας, με αποτέλεσμα να διαμαρτύρονται οι αστυνομικοί για την υγεία τους και οι συγγενείς θυμάτων για έλλειψη σεβασμού στους νεκρούς.

Το πρόβλημα άρχισε εδώ και τρεις μήνες με την ανακαίνιση του νεκροτομείου στο Νοσοκομείο Λεμεσού, με αποτέλεσμα για τις περιπτώσεις των αιφνίδιων θανάτων (από τροχαία, και γενικά μη παθολογικά αίτια) οι σoροί να μεταφέρονται από την Αστυνομία στο νεκροτομείο του Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Οι αστυνομικοί αντέδρασαν αφού θεωρούν ότι εκτίθενται σε διάφορες μολύνσεις, επειδή η Αστυνομία δεν διαθέτει ειδικά οχήματα μεταφοράς, με ψυγεία και άλλο εξοπλισμό.

Για το θέμα,, ο αστυνομικός διευθυντής Λεμεσού, Κύπρος Μιχαηλίδης, είχε ζητήσει συνάντηση με εκπροσώπους του Υπουργείου Υγείας κατά την οποία τέθηκαν τα προβλήματα που προκύπτουν και κυρίως της έκθεσης σε κίνδυνο της υγείας αστυνομικών, αλλά και της ταλαιπωρίας συγγενών.

Η Αστυνομία ζήτησε όπως η μεταφορά των νεκρών γίνεται με ασθενοφόρο ή ειδικό όχημα. Το Υπουργείο Υγείας επικαλέστηκε την έλλειψη κονδυλίων και ανέφερε ότι δεν μπορεί να αγοραστεί ειδικό όχημα.

Πηγή: εφημερίδα «Φιλελεύθερος» 
 
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Παραμένει προκλητικός ο Τατάρ - Δεν υπάρχει επιστροφή από πολιτική «δύο κρατών»

Παραμένει προκλητικός ο Τατάρ - Δεν υπάρχει επιστροφή από πολιτική «δύο κρατών»

«Για τη συνεργασία των δύο κρατών πηγαίνω στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό», δήλωσε ο Τ/Κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ, ισχυριζόμενος ότι δεν υπάρχει επιστροφή από την πολιτική των «δύο κρατών».

BEST OF TOTHEMAONLINE