ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Προσπάθησε να... πιάσει πουλιά στον αέρα και τελικά «έφαγε» πρόστιμο χιλιάδων ευρώ

Προσπάθησε να... πιάσει πουλιά στον αέρα και τελικά «έφαγε» πρόστιμο χιλιάδων ευρώ

Πρόστιμο ύψους δύο χιλιάδων ευρώ, επιβλήθηκε σε άνδρα, ο οποίος ομολόγησε ενοχή για αδικήματα που αφορούν παγίδευση πουλιών από τον Ιανουάριο στην περιοχή Δασάκι Άχνας.

Σε ανακοίνωση των Βρετανικών Βάσεων αναφέρεται ότι «κατά τη διάρκεια κοινής επιχείρησης, που έγινε τις πρωϊνές ώρες της περασμένης εβδομάδας, από την Αστυνομία των Βάσεων και μελών της Επιτροπής Κατά της Σφαγής Πτηνών (CABS), ο άνδρας συνελήφθη έχοντας στην κατοχή του οκτώ φρεσκο-σκοτωμένες τσίχλες, δύο δίχτυα και μια ενεργή συσκευή μίμησης πουλιών. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, μέλη της ομάδας CABS ανέφεραν ότι άκουσαν μια συσκευή μίμησης που προερχόταν από ημιπεριφραγμένο περιβόλι».

Μόλις ο άνδρας αντιλήφθηκε τους Αστυνομικούς των Βάσεων να πλησιάζουν στη περιοχή, «προσπάθησε να διαφύγει, ωστόσο συνελήφθη και παραδέχθηκε τα αδικήματα της παγίδευσης πουλιών» προστίθεται.

Ο Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Δεκέλειας, Πανίκος Παναγή, "ο οποίος επιβλέπει την ειδική Ομάδα Κοινοτικής Δράσης (CAT), που είναι υπεύθυνη για τις επιχειρήσεις κατά της παγίδευσης πτηνών, είπε ότι τα βαριά πρόστιμα για τους επίδοξους παγιδευτές πρόκειται να συνεχιστούν».

Ανέφερε ακόμα ότι «έγινε μεγάλη συζήτηση σχετικά με το ενδεχόμενο μείωσης των προστίμων για αδικήματα παγίδευσης πτηνών, αλλά παραμένουμε δεσμευμένοι να διασφαλίσουμε ότι όσοι συλλαμβάνονται να εκτελούν αυτήν την παράνομη δραστηριότητα, θα οδηγούνται ενώπιον της δικαιοσύνης και θα αντιμετωπίζουν βαριές ποινές». «Η τελευταία επιτυχημένη δίωξη, δείχνει τη δέσμευση μας να διασφαλίσουμε ότι τα πρόστιμα θα παραμείνουν υψηλά και θα λειτουργήσουν αποτρεπτικά για όσους συλλαμβάνονται» σημείωσε.

Όπως είπε ο κ. Παναγή «οι στενές εργασιακές μας σχέσεις με την CABS και άλλους οργανισμούς όπως το Bird Life Cyprus, δείχνουν τη δέσμευση μας σε αυτό το θέμα και δεν θα υπάρξει εγκατάλειψη σε αυτές τις κοινές επιχειρήσεις».

Σημειώνεται ότι «τον περασμένο μήνα, αξιωματούχοι αποκάλυψαν ότι κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους, η Αστυνομία είναι πεπεισμένη ότι θα εξασφαλίσει επιπλέον χρηματοδότηση για να προσθέσει νέα τεχνολογία για την καταπολέμηση της παγίδευσης πτηνών, συμπεριλαμβανομένου καλύτερου εξοπλισμού παρακολούθησης, με αναβαθμισμένα drones και κάμερες».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα ότι «από την εισαγωγή του σχεδίου δράσης της Αστυνομίας για την παγίδευση πουλιών το 2016, η παράνομη αυτή δραστηριότητα, έχει σχεδόν μειωθεί κατά 100% εντός των Βρετανικών Βάσεων».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top