ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραδοχή Κ.Ε: «Ναι, θα συνεργαστούμε με την Τουρκία.. μετά την λύση»

Παραδοχή Κ.Ε: «Ναι, θα συνεργαστούμε με την Τουρκία.. μετά την λύση»

Τοποθετήσεις στο τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ έκανε ο κυβενρητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του Μουσταφά Ακιντζί, ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συναντήθηκε με τούρκικες εταιρείες για πώληση και μεταφορά αγωγού φυσικού αερίου στην Τουρκία

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι δεν αντιλαμβάνεται τις δηλώσεις που γίνονται περί μυστικών συναντήσεων και περί αποκαλύψεων από τον Μουσταφά Ακιντζί για το φυσικό αέριο.

Μιλώντας στο Τρίτο, ο κύριος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι ήταν γνωστό ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και άλλοι αξιωματούχοι είχαν συναντήσεις με τουρκικές εταιρείες, οι οποίες εξέφρασαν ενδιαφέρον για αγορά κυπριακού φυσικού αερίου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είπε, δημόσια έχει αναφέρει ότι ο ίδιος, ο Υπουργός Ενέργειας και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης που ασχολείται με ενεργειακά θέματα είχαν αυτές τις συναντήσεις.

Μάλιστα, σημείωσε, στην μία περίπτωση η εταιρεία ήταν κρατική.

Η απάντηση σε όλες τις περιπτώσεις, πρόσθεσε, ήταν ότι τέτοιο ενδεχόμενο μπορεί να διερευνηθεί μόνο μετά την επίλυση του Κυπριακού.

Ο κύριος Χριστοδουλίδης χαρακτήρισε θετική εξέλιξη το γεγονός ότι τουρκικές εταιρείες ενδιαφέρονται για το κυπριακό φυσικό αέριο.

Είναι, τόνισε, το κίνητρο που έχει η Τουρκία, ώστε να εργαστεί για επίλυση του Κυπριακού, γιατί γνωρίζει, ότι χωρίς λύση, δεν μπορεί εξεταστεί τέτοιο ενδεχόμενο.

Πηγή riknews.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top