Μετά τον «Αττίλα» στις ακτές τις Κερύνειας έφεραν το νερό της «ειρήνης»

Μετά τον «Αττίλα» στις ακτές τις Κερύνειας έφεραν το νερό της «ειρήνης»

Το νερό από την Μερσίνη της Τουρκίας έφτασε τελικά στις ακτές της Κερύνειας με υποθαλάσσιο αγωγό 250 μέτρων σύμφωνα με είδηση της τουρκικής εφημερίδας Μιλλιέτ η οποία αναφέρει ότι στις 28 Οκτωβρίου αναμένεται να γίνει επίσημη τελετή στα κατεχόμενα στην οποία θα συμμετάσχει και ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Η τουρκική εφημερίδα έχει αποκλειστικές φωτογραφίες από το πρόγραμμα το οποίο ονομάστηκε "Σχέδιο του Αιώνα"  και αναφέρει ότι για πρώτη φορά στον κόσμο εφαρμόζεται μια τέτοια μέθοδος. Το νερό μεταφέρθηκε στην Κερύνεια και προς το παρόν για ένα χρονικό διάστημα θα ρέει στις ακτές της πόλης μέχρι να καθαριστούν οι σωλήνες. Στόχος είναι στην συνέχεια να οδηγηθεί στο φράγμα που έγινε στην Πανάγρα για τον σκοπό αυτό και από εκεί να διανεμηθεί στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Ο `υπουργός` περιβάλλοντος Κουτλού Εβρέν δήλωσε στην Μιλλιέτ ότι "πραγματοποιήθηκε ένα θαύμα", προσθέτοντας ότι "το πιο πολύτιμο πράγμα στον κόσμο είναι το νερό και η μεταφορά του νερού από την μητέρα πατρίδα είναι μεγάλο γεγονός". Ανέφερε ότι "με το νερό θα αυξηθούν οι επενδύσεις και να αναπτυχθεί η γεωργία". "Υπό την ονομασία νερό της ειρήνης μπορούμε να δώσουμε νερό και στους Ε/Κ", ανέφερε. Σύμφωνα με την Μιλλιέτ το νερό από την Τουρκία θα καλύψει τις ανάγκες των κατεχομένων για 50 χρόνια. Θα μεταφέρονται 75 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού το χρόνο.

  




 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Εκλογές» στα κατεχόμενα: Το σταυροδρόμι του αδιεξόδου και τα επόμενα βήματα για το Κυπριακό-Η επιμονή Τατάρ και το «αντίβαρο» Ερχιουρμάν

«Εκλογές» στα κατεχόμενα: Το σταυροδρόμι του αδιεξόδου και τα επόμενα βήματα για το Κυπριακό-Η επιμονή Τατάρ και το «αντίβαρο» Ερχιουρμάν

Η κάλπη της επόμενης Κυριακής στα κατεχόμενα δεν είναι μια απλή «εκλογική διαδικασία». Είναι, στην ουσία, μια αναμέτρηση ανάμεσα σε δύο πολιτικά και ιδεολογικά οράματα: από τη μια, εκείνο της διχοτομικής μονιμότητας που προωθεί η Άγκυρα και ο εκλεκτός της Ερσίν Τατάρ, και από την άλλη, η προσπάθεια – έστω και αδύναμη – για επιστροφή στο διεθνώς αποδεκτό πλαίσιο μιας δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας, που εκπροσωπεί ο Τουφάν Ερχιουρμάν.

BEST OF TOTHEMAONLINE