ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενισχύεται το Πρόγραμμα Γονικής Μέριμνας με επιπρόσθετους Λειτουργούς - Επίκεντρο το συμφέρον του παιδιού

Ενισχύεται το Πρόγραμμα Γονικής Μέριμνας με επιπρόσθετους Λειτουργούς -  Επίκεντρο το συμφέρον του παιδιού

Την απόφαση για παγκύπρια ενίσχυση του Προγράμματος Γονικής Μέριμνας με συνολικά 4 επιπλέον Λειτουργούς Κοινωνικών Υπηρεσιών ανακοίνωσε η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας κα Μαριλένα Ευαγγέλου ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Όπως ανέφερε η κ.Ευαγγέλου, η ενίσχυση καθίσταται αυτή τη στιγμή εφικτή μετά την πρόσληψη 5 νέων Λειτουργών Κοινωνικών Υπηρεσιών.

Η γονική αποξένωση αποτελεί ένα ευαίσθητο κοινωνικό πρόβλημα, γιατί επηρεάζει παιδιά ανέφερε η Υφυπουργός, προσθέτοντας ότι η διαχείριση έχει πάντα στο επίκεντρο όχι τη σύγκρουση ανάμεσα στους γονείς, αλλά την προστασία και το βέλτιστο συμφέρον του παιδιού.

Η διαχείριση ανέφερε είναι πολυθεματική, με την εμπλοκή πέραν των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας (ΥΚΕ) και άλλων υπηρεσιών και αρχών.

Η κ.Ευαγγέλου ενημέρωσε την Επιτροπή για την εισήγηση των ΥΚΕ στο πλαίσιο της διαβούλευσης για την αναθεώρηση της Νομοθεσίας περί Σχέσεων Γονέων και Τέκνων του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, όπως η πολυθεματική διαχείριση ξεκινά αμέσως μετά τη διαπίστωση της αποξένωσης με δικαστική απόφαση, έτσι ώστε να είναι δεσμευτική η συμμετοχή τόσο των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, όσο και της οικογένειας.

Ενημέρωσε επίσης για την ετοιμασία από τις ΥΚΕ πρωτοκόλλου ενεργειών ανάμεσα σε όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, δηλαδή ΥΚΕ, Αστυνομία και Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας, με στόχο την αντιμετώπιση των περιπτώσεων ανυπακοής διαταγμάτων γονικής μέριμνας, το οποίο θα προωθηθεί στις συναρμόδιες υπηρεσίες για διαβούλευση και τελική συμφωνία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Υπόθεση Μεταξά: Αποσύρθηκαν οι κατηγορίες κατά τριών αξιωματούχων – Συνεχίζονται να διώκονται ποινικά άλλοι δώδεκα

Φωτιές σε δυο διαφορετικά σχολεία στη Λεμεσό - Σε συναγερμό οι Αρχές

Έρχονται κι άλλα «έξυπνα φώτα» - Πού και πότε αναμένεται να τα δούμε στους δρόμους

«Ατυχής και άστοχη» χαρακτήρισε την δήλωση του Αρχιεπίσκοπου ο Βαβούσκος - «Ό,τι άλλο ακούσετε είναι μούφα»

Επίδομα Τέκνου: Όσα πρέπει να ξέρεις για τους δικαιούχους, τις προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά

Συνελήφθη 27χρονος για υπόθεση παράνομης απασχόληση - Κατηγορήθηκε ο εργοδότης τουΔημοσκόπηση Alpha: «Μάχη» ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ, έκπληξη ο Φειδίας, καταρρέει το ΔΗΚΟ

Δημοσκόπηση Alpha: «Μάχη» ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ, έκπληξη ο Φειδίας, καταρρέει το ΔΗΚΟ

Μεγάλη δημοσκόπηση διενήργησε η εταιρεία RAI για λογαριασμό του Alpha ενόψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top