ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ: Διορίζει ποινικούς ανακριτές για την υπόθεση του Θανάση Νικολάου

ΠτΔ: Διορίζει ποινικούς ανακριτές για την υπόθεση του Θανάση Νικολάου

Στο Κυπριακό, αλλά και στην υπόθεση του Θανάση αναφέρθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Απευθυνόμενος στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «θα ξεκινήσουμε με δύο θέματα. Το πρώτο αφορά την υπ’ αριθμόν ένα προτεραιότητα μας που είναι η προσπάθειά μας να επαναρχίσουν οι συνομιλίες.

Η προσωπική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα ήταν στην Κύπρο για τρίτη φορά, θέλω να χαιρετίσω τις προσπάθειές της, τις προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα,  αλλά και της διεθνούς κοινότητας. Ένα από τα μηνύματα που μετέφερε κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που είχαμε ήταν η στήριξη της διεθνούς κοινότητας για επανέναρξη των συνομιλίων στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου.

Ανταποκριθήκαμε σε όλες τις προσκλήσεις της για να ξεκινήσει ένας διάλογος, για να δούμε αν μπορεί να μας οδηγήσει αυτός ο διάλογος σε επανέναρξη των συνομιλιών. Δυστυχώς, μέχρι στιγμής δεν υπήρξε ανταπόκριση από τουρκικής πλευράς, παρόλα αυτά η προσπάθεια συνεχίζεται, πρέπει να δώσουμε χρόνο στη διπλωματία. Αν υπάρχει πολιτική βούληση είμαι σίγουρος ότι μπορεί να επαναρχίσουν οι συνομιλίες και είμαι σίγουρος ότι μπορεί να υπάρξει ένα θετικό αποτέλεσμα, πάντα στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου.

Το δεύτερο θέμα αφορά την υπόθεση του Θανάση Νικολάου. Πέραν του γεγονότος ότι από την πρώτη στιγμή είμαστε σε επαφή με την οικογένεια, πέρα από την οικονομική ενίσχυση που έχουμε προσφέρεις προς την οικογένεια, σήμερα θα πάρουμε την πολιτική απόφαση για διορισμό δύο ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών οι οποίοι θα έχουν ως αντικείμενο διερεύνησης όλα αυτά τα 19 χρόνια, από το 2005 μέχρι το 2024, τι έπρεπε να ερευνηθεί και δεν έχει ερευνηθεί.

Για 19 χρόνια φαίνεται ότι υπήρχαν κάποια δεδομένα τα οποία δεν διερευνήθηκαν, δεν παίρνουμε θέση εμείς, δεν είμαστε ειδικοί για να πάρουμε θέση, για αυτό τον λόγο, σήμερα παίρνουμε την πολιτική απόφαση για διορισμό δύο ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών που θα διερευνήσουν το συγκεκριμένο θέμα».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αποκάλυψη: Ποιοι αποφάσισαν το «μπάζωμα στα Τέμπη» - Η άγνωστη σύσκεψη

Βροχές και καταιγίδα στο... μενού - Ποιες περιοχές επηρεάζονται και πότε

Μέχρι ποια ηλικία λαμβάνουν επίδομα τέκνου για αγόρια και μέχρι ποια για κορίτσια; Τι ισχύει για ΑμεΑ;

Έφοδοι, παρακολουθήσεις, κατασχέσεις, όπλα και ναρκωτικά – Οι «διαταράξεις» της νύχτας και το οργανωμένο έγκλημα

Ιλάειρα Ζήση: Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο η εγκυμονούσα σύζυγος του Μαυρίκιου Μαυρικίου



Ευρωεκλογές: Τελικές αναμετρήσεις - Αλλάζει η κομματική σκακιέρα - Η αποκαθήλωση του ΔΗΚΟ

Ευρωεκλογές: Τελικές αναμετρήσεις - Αλλάζει η κομματική σκακιέρα - Η αποκαθήλωση του ΔΗΚΟ

Με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, η συζήτηση περιστρεφόταν γύρω από το θέμα της πρωτιάς ανάμεσα σε ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ ποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα θα κόψει πρώτο το νήμα την νύχτα της 9ης Ιουνίου. Στην πορεία, τα πράγματα άλλαξαν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top