Το Ισραήλ σφυροκοπά τη Γάζα μετά την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου – Νέα ανταλλαγή πυρών στον Λίβανο

Το Ισραήλ σφυροκοπά τη Γάζα μετά την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου – Νέα ανταλλαγή πυρών στον Λίβανο

Μία ημέρα μετά την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου στη Χάγη, το οποίο διέταξε το Ισραήλ να τερματίσει την επίθεσή του στη Ράφα και οποιαδήποτε άλλη στρατιωτική επιχείρηση, οι δυνάμεις του Τελ Αβίβ πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές σε όλο το μήκος της Λωρίδας της Γάζας.

Παράλληλα μαίνεται η ένταση μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ καθώς συνεχίστηκαν για ακόμα μία ημέρα οι εκτοξεύσεις ρουκετών από τον Λίβανο στα βόρεια της χώρας και η απάντηση από τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας (IDF).

Ακόμα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν επανέλαβε τη θέση του προέδρου Τζο Μπάιντεν για «μια μεγάλη επιχείρηση στη Ράφα» σε συνομιλία που είχε με τον Ισραηλινό υπουργό Μπένι Γκαντς την Παρασκευή.

Δείτε live

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Στόχος μας η Κύπρος να είναι και παραγωγός αμυντικών προϊόντων»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Στόχος μας η Κύπρος να είναι και παραγωγός αμυντικών προϊόντων»

«Ο στόχος μας είναι όπως η Κυπριακή Δημοκρατία να μην είναι μόνο καταναλωτής αλλά και παραγωγός αμυντικών προϊόντων», τόνισε, σήμερα, ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Διεθνή Έκθεση Άμυνας και Ασφάλειας - DEFEA 2025, που πραγματοποιείται στην Αθήνα.