ΔΙΕΘΝΗ

Απεργία των φαρμακοποιών στη Γαλλία για τις ελλείψεις σκευασμάτων και τη μείωση του εισοδήματός τους

Απεργία των φαρμακοποιών στη Γαλλία για τις ελλείψεις σκευασμάτων και τη μείωση του εισοδήματός τους

Περισσότερα από 18.000 φαρμακεία, από τα περίπου 20.000 που λειτουργούν στη Γαλλία, κατέβασαν ρολά σήμερα, καθώς ο κλάδος προκήρυξε απεργία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνεχιζόμενες ελλείψεις φαρμάκων, το κλείσιμο παρασκευαστηρίων, τη μείωση του εισοδήματος των εργαζομένων και τον κίνδυνο κατάργησης των ρυθμίσεων στις διαδικτυακές αγορές.

Συνολικά, 30.000 άνθρωποι διαδήλωσαν σε όλη τη Γαλλία, σύμφωνα με την Ένωση Συνδικάτων Φαρμακοποιών (Uspo) και την Ομοσπονδία Φαρμακευτικών Συλλόγων Γαλλίας (FSPF). Ο αριθμός αυτός είναι εξαπλάσιος σε σύγκριση με την τελευταία μεγάλη κινητοποίηση του κλάδου, το 2014. Οι φαρμακοποιοί διαμαρτύρονται επειδή λόγω των ελλείψεων σε πολλά σκευάσματα «χάνουν χρόνο» αλλά και μειώνεται το εισόδημά τους.

Η Ιζαμπέλ Παγιέ από το Μπελάκ, στην κεντρική Γαλλία, διατηρεί ένα φαρμακείο εδώ και 30 χρόνια. Αφηγήθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «δαπανά τεράστια ενέργεια καθημερινά, προσπαθώντας να βρει φάρμακα» που δεν υπάρχουν. «Διακόπτουμε τη θεραπεία διαβητικών επειδή μας λείπει ένα ενέσιμο σκεύασμα, το Trulicity. Εγώ και η ομάδα μου περνάμε μιάμιση-δύο ώρες την ημέρα να μιλάμε στο τηλέφωνο με γιατρούς, εργαστήρια!», είπε.

Στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν όλοι οι εκπρόσωποι του κλάδου: συνδικαλιστές, εργαζόμενοι σε φαρμακεία και φοιτητές.

Τα συνδικάτα ανησυχούν μεταξύ άλλων και για μια πιθανή απορρύθμιση των διαδικτυακών πωλήσεων φαρμάκων για τα οποία δεν απαιτείται συνταγή. «Όλα τα δεδομένα είναι εδώ για να σκοτώσουν το δίκτυο» των φαρμακείων, στα οποία απασχολούνται 130.000 άνθρωποι, προειδοποίησε ο Πιερ-Ολιβιέ Βαριό, ο πρόεδρος της Uspo.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Σε νέα εποχή εισέρχονται οι σχέσεις ΗΠΑ-Κυπριακής Δημοκρατίας - Κατάργηση visa για Κύπριους

Σε νέα εποχή εισέρχονται οι σχέσεις ΗΠΑ-Κυπριακής Δημοκρατίας - Κατάργηση visa για Κύπριους

Οι σχέσεις Κύπρου- ΗΠΑ διανύουν την καλύτερη περίοδο στην ιστορία τους. Η θεσμοθέτηση του Στρατηγικού διαλόγου επί συγκεκριμένων θεμάτων προτεραιότητας είναι το αποτέλεσμα μιας συστηματικής προσπάθειας για ανάδειξη της επιπρόσθετης αξίας της χώρας μας για τις ΗΠΑ προς ενίσχυση/ εμβάθυνση των σχέσεων Κύπρου- ΗΠΑ, στόχος που τέθηκε εξαρχής ως προτεραιότητα από τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top