Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο 34χρονος που κατηγορείται ότι καλούσε σε διαδήλωση κατά του Europride – Αναβλήθηκε η δίκη στο Αυτόφωρο

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο 34χρονος που κατηγορείται ότι καλούσε σε διαδήλωση κατά του Europride – Αναβλήθηκε η δίκη στο Αυτόφωρο

Ελεύθερος αφέθηκε ο 34χρονος, που κατηγορείται ότι καλούσε, μέσω συνέντευξης σε ραδιοφωνικό σταθμό, τον κόσμο να συμμετάσχει σε διαδήλωση κατά του Europride 2024, αγνοώντας προηγούμενη απόφαση της ΕΛ.ΑΣ. που την απαγόρευε. Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ανέβαλε την εκδίκηση της υπόθεσης για τον Γενάρη του 2025, λόγω κωλύματος στο πρόσωπο της συνηγόρου υπεράσπισης, και παράλληλα ήρε την κράτησή του.

Στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης βρέθηκαν από νωρίς ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ, Δημήτρης Νατσιός, ο βουλευτής Νίκος Παπαδόπουλος και υποστηρικτές του κόμματος, για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στον 34χρονο. Ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί την προηγούμενη Πέμπτη και την επόμενη μέρα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα που άσκησε εις βάρος του ποινική δίωξη για διέγερση σε ανυπακοή με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, όπως επίσης για απείθεια επειδή αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του. Μετά την πρώτη αναβολή που πήρε αποφασίστηκε η κράτησή του μέχρι σήμερα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Υποδέχθηκε τον ΠτΔ στο Μέγαρο Ηλυσίων ο Μακρόν - Στο επίκεντρο της συζήτησης η ανάληψη της Προεδρίας

Υποδέχθηκε τον ΠτΔ στο Μέγαρο Ηλυσίων ο Μακρόν - Στο επίκεντρο της συζήτησης η ανάληψη της Προεδρίας

Με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν συναντάται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο Μέγαρο των Ηλυσίων, στο Παρίσι, με τον οποίο αναμένεται να υπογράψει Συμφωνία Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης, με αιχμή την άμυνα, την οικονομία και τον ευρωπαϊκό συντονισμό.

BEST OF TOTHEMAONLINE