ΚΟΣΜΟΣ

Συλλυπητήρια Ομπάμα μετά το βομβαρδισμό του νοσοκομείου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα

Συλλυπητήρια Ομπάμα μετά το βομβαρδισμό του νοσοκομείου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε τα "πιο βαθιά συλλυπητήριά" του μετά το βομβαρδισμό του νοσοκομείου της μη κυβερνητικής οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα (Medecins sans Frontieres, MSF) στην πόλη Κουντούζ του Αφγανιστάν, ο οποίος στοίχισε τη ζωή σε 19 ανθρώπους και πιθανότατα έγινε από την αμερικανική Πολεμική Αεροπορία.

"Εξ ονόματος του αμερικανικού λαού εκφράζω τα πιο βαθιά μου συλλυπητήρια", είπε ο Ομπάμα σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος, αναφερόμενος "στο τραγικό συμβάν στο νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Κουντούζ".

"Το Υπουργείο Άμυνας (των ΗΠΑ) ξεκίνησε πλήρη έρευνα, και θα αναμείνουμε τα αποτελέσματα πριν εκφέρουμε οριστική κρίση για τις συνθήκες αυτής της τραγωδίας", πρόσθεσε ο Ομπάμα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας.

Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό της ΜΚΟ, ο βομβαρδισμός στοίχισε τη ζωή σε 19 ανθρώπους, 12 εργαζομένους και επτά ασθενείς, εκ των οποίων τρία ήταν παιδιά. Τουλάχιστον άλλοι 37 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Κατά τους MSF, η επιδρομή έπληξε το κεντρικό κτίριο του νοσοκομείου, όπου βρίσκεται η μονάδα εντατικής θεραπείας και έκτακτων περιστατικών, ενώ τα κτίρια γύρω από αυτό δεν επλήγησαν.

"Ζήτησα από το Υπουργείο Άμυνας να με κρατάει ενήμερο για την έρευνα και αναμένω μια πλήρη αναφορά για τα γεγονότα και τις περιστάσεις" υπό τις οποίες σημειώθηκαν, συνέχισε ο Ομπάμα.

"Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τον Πρόεδρο (του Αφγανιστάν Ασράφ) Γάνι, την αφγανική Κυβέρνηση και τους διεθνείς εταίρους μας για την υποστήριξη των δυνάμεων ασφαλείας και του στρατού του Αφγανιστάν στο έργο τους για να καταστήσουν τη χώρα ασφαλή", σημείωσε.

Πηγή ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top