ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Eφηβικά αγγίγματα» έκρινε το Κακουργιοδικείο τη σεξουαλική παρενόχληση των ξαδέλφων του 36χρονου! «Η ποινή φυλάκισης δεν θα ήταν η αρμόζουσα»

«Eφηβικά αγγίγματα» έκρινε το Κακουργιοδικείο τη σεξουαλική παρενόχληση των ξαδέλφων του 36χρονου! «Η ποινή φυλάκισης δεν θα ήταν η αρμόζουσα»

Καμία ποινή φυλάκισης δεν επέβαλε σήμερα το Κακουργιοδικείο στον 36χρονο νεαρότερο γιο της οικογένειας που κατηγορείται για βιασμούς και άσεμνες επιθέσεις εναντίον συγγενικών, στην πλειοψηφία τους, προσώπων, την περίοδο 1992-2002.

Ο 36χρονος, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ έχοντας άμεσα παραδεχθεί ενοχή σε τέσσερις κατηγορίες για άσεμνες επιθέσεις εναντίον τριών ξαδέλφων του, την περίοδο 1995-1999, οδηγήθηκε το πρωί ενώπιον του Κακουργιοδικείου, το οποίο αποφάσισε όπως αφεθεί ελεύθερος, υπογράψει εγγύηση 5 χιλιάδων ευρώ και όπως τηρεί για δυο έτη τους Νόμους και Κανονισμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στην απόφαση του, το δικαστήριο έλαβε σοβαρά υπόψη τη μεταμέλεια του, το γεγονός της άμεσης παραδοχής του, της κράτησής του για τρεις και πλέον μήνες, το ότι κατά τη διάπραξη των σοβαρότερων αδικημάτων ήταν μόλις 15 ετών, αλλά και το λευκό ποινικό του μητρώο.

Για τα αδικήματα των κατηγοριών 33 και 35, το Κακουργιοδικείο αναφέρει πως είναι σοβαρά, «όχι όμως από τα πλέον σοβαρά του είδους τους», χαρακτηρίζοντας τα ως «εφηβικά αγγίγματα», αφού στο δεδομένο χρόνο ο δράστης ήταν μόλις 15 ετών. Επισημαίνεται επίσης ότι είναι ελάχιστες οι λεπτομέρειες σε σχέση με τις συνθήκες διάπραξης του αδικήματος της κατηγορίας 34,  ενώ για το αδίκημα της κατηγορίας 36, αναφέρεται πως είναι πιο ήπιας μορφής, λαμβανομένου υπόψη ότι ο κατηγορούμενος ήταν σε ηλικία 18 ετών και η παραπονούμενη σχεδόν συνομήλικη του (17).

Το δικαστήριο σημειώνει στην απόφασή του πως «έστω και αν δεν θεωρήσουμε τα υπό κρίση αδικήματα ως τα πλέον σοβαρά του είδους τους, η προσέγγιση μας θα ήταν εντελώς διαφορετική αν ο δράστης ήταν κατά τον χρόνο διάπραξης των αδικημάτων μεγαλύτερης ηλικίας».

Καταληκτικά, το Κακουργιοδικείο αναφέρει πως η ποινή φυλάκισης δεν θα ήταν η αρμόζουσα στη συγκεκριμένη περίπτωση, θεωρώντας παράλληλα και υπερβολική υπό τις περιστάσεις την όποια επιβολή ποινής προστίμου.

Υπενθυμίζεται πως ο 63χρονος πατέρας του, η 64χρονη μητέρα του και ο 37χρονος αδελφός του είναι υπόδικοι στις κεντρικές φυλακές, εν αναμονή της εκδίκασης της υπόθεσης τους που θα αρχίσει το Φεβρουάριο, αφού κανένας τους δεν παραδέχθηκε ενοχή στις κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν την Τετάρτη.

Συγκεκριμένα, αντιμετωπίζουν κατηγορίες που αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, βιασμού, απόπειρας βιασμού, διαφθοράς γυναίκας κάτω των 13 ετών, άσεμνης επίθεσης εναντίον γυναίκας και άσεμνης επίθεσης εναντίον άνδρα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top