Σαουδάραβας έκοψε το χέρι της υπηρέτριάς του -Διαμαρτυρόταν για τις συνθήκες εργασίας

Σαουδάραβας έκοψε το χέρι της υπηρέτριάς του -Διαμαρτυρόταν για τις συνθήκες εργασίας

Η Ινδία διαμαρτυρήθηκε στις αρχές της Σαουδικής Αραβίας αφού ο Σαουδάραβας εργοδότης μιας Ινδής οικιακής βοηθού της ακρωτηρίασε το χέρι επειδή διαμαρτυρόταν για τις συνθήκες εργασίας της, ανακοίνωσαν σήμερα οι ινδικές αρχές.

Η Ινδή υπουργός Εξωτερικών Σούσμα Σουάρατζ κατήγγειλε τη «βίαιη» επίθεση που δέχθηκε το θύμα, η Καστούρι Μουνιραθινάμ, 55 ετών, η οποία νοσηλεύεται στο Ριάντ.

Το επεισόδιο αυτό σημειώνεται λίγες εβδομάδες μετά την εσπευσμένη αναχώρηση από το Νέο Δελχί ενός Σαουδάραβα διπλωμάτη που κατηγορούνταν για κλοπή.

«Ακρωτηριασμός του χεριού μιας Ινδής: είμαστε ιδιαίτερα ταραγμένοι από τον βάρβαρο τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρθηκαν σε αυτή την Ινδή στη Σαουδική Αραβία», ανέφερε η Σουάρατζ στον λογαριασμό της στο Twitter. «Είναι απαράδεκτο, το εξηγήσαμε στις σαουδαραβικές αρχές», πρόσθεσε.


Η Μουνιραθινάμ υπέστη μια σειρά κακοποιήσεων και ταπεινώσεων τους τελευταίους τρεις μήνες που εργαζόταν ως οικιακή βοηθός στη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με την οικογένειά της.

«Όταν προσπάθησε να δραπετεύσει από τα βασανιστήρια και τις παρενοχλήσεις, η γυναίκα στην οποία εργαζόταν της έκοψε το χέρι», δήλωσε η αδελφή του θύματος.

Πολλά ινδικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν εικόνες από τη γυναίκα στο κρεβάτι του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται. Την ίδια ώρα Ινδοί διπλωμάτες προσπαθούν να οργανώσουν τον επαναπατρισμό της.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Εκατέρωθεν χτυπήματα, συλλήψεις για κατασκοπεία από το Ιράν

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Εκατέρωθεν χτυπήματα, συλλήψεις για κατασκοπεία από το Ιράν

Συνεχίζονται για ένατη μέρα οι εκατέρωθεν επιθέσεις που εξαπέλυσαν στη διάρκεια της νύχτας Ιράν και Ισραήλ. Από την ισραηλινή επίθεση στην πόλη Κομ, κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο του Φορντό, έχασαν τη ζωή τους δύο άτομα, εκ των οποίων το ένα 16 ετών. Οι (IDF) έβαλαν στο στόχαστρο εγκαταστάσεις αποθήκευσης και εκτόξευσης πυραύλων. Τις πρώτες πρωινές ώρες, ήχησαν σειρήνες συναγερμού για πυραυλική επίθεση από το Ιράν στο κεντρικό τμήμα του Ισραήλ, υποχρεώνοντας χιλιάδες κατοίκους να σπεύσουν στα καταφύγια. Μαρτυρίες που επικαλείται το Reuters έκαναν λόγο για εκρήξεις που ακούστηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Τελ Αβίβ.Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν αργότερα ότι αναχαιτίστηκαν με επιτυχία όλοι οι πύραυλοι και δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE