LIFESTYLE

Το MEGA βάζει τα πράγματα στη θέση τους! Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση για το YOLO

Το MEGA βάζει τα πράγματα στη θέση τους! Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση για το YOLO

Είναι μία από τις περιπτώσεις εκείνες που λέμε πως σαν λαός έχουμε την υπερβολή στο DNA μας.

Γράφει ο Στέφανος Χαραλάμπους.

Χωρίς να μπούμε στη διαδικασία να σχολιάσουμε την απόφαση της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης, σας αναδημοσιεύουμε την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε το Μεγάλο Κανάλι:

«ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η αλήθεια και η πραγματικότητα, από τον εντυπωσιασμό, το ψεύδος και την εκμετάλλευση ενός ανηλίκου για σκοπούς υποκριτικής ευαισθησίας, με καθυστέρηση 6 μηνών από την εν λόγω εκπομπή, απέχει έτη φωτός.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας διευκρινίζουμε τα κάτωθι:

1) Η εκπομπή YOLO , ψυχαγωγικού, χιουμοριστικού και διασκεδαστικού περιεχομένου προεβλήθη τον Απρίλιο. Ουδείς εκ των ταγών της εξουσίας και των μέσων ενημέρωσης ασχολήθηκε και καμία ενόχληση από τηλεθεατές δεν υπήρξε στο κανάλι.

2) Η σεβαστή και ανεξάρτητη Αρχή Ραδιοτηλεόραση με καθυστέρηση, αυτεπάγγελτα επενέβη και μας απέστειλε την εν λόγω υπόθεση για την οποία παραθέσαμε εγγράφως τις διευκρινίσεις μας. Η ανεξάρτητη Αρχή εξέδωσε απόφαση χωρίς να κάνει μνεία στο σκεπτικό της για εκμετάλλευση ανηλίκου, πολύ δε μάλλον, για χυδαίους και ακραίους συκοφαντικούς υπαινιγμούς περί σεξουαλικής εκμετάλλευσης, οι οποίοι εκστομίσθηκαν εις το ναό της Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα η απόφαση της Αρχής αναφέρει «Παρά το γεγονός ότι η Αρχή δεν αμφισβητεί ότι δεν υπήρχε καμία πρόθεση εκ μέρους του οργανισμού για προσβολή των συμμετεχόντων….» διευκρινίζει ότι προχώρησε «σε αυτεπάγγελτη εξέταση του εν λόγω προγράμματος κατόπιν πληροφόρησης από ΠΑΡΑΠΟΝΟΥΜΕΝΟ ΤΗΛΕΘΕΑΤΗ» (ένας τον αριθμό)

Και κατηγορεί το κανάλι στην απόφαση για πρόγραμμα «χαμηλής ποιότητας», «μη καλαισθησίας γλώσσας» και ότι «δεν προάγει την πολιτιστική ανάπτυξη».

3) Και ενώ η εν λόγω υπόθεση ακόμα δεν έχει τελεσιδικήσει και δεν έχει αποσταλεί στο κανάλι καμία απόφαση είτε σύσταση, είτε χρηματική ποινή, ο Πρόεδρος της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης έθεσε το θέμα σε Επιτροπή της Βουλής, απουσία του καναλιού, δίδοντας τροφή σε κάποιους εκπροσώπους του λαού να μιλούν ακόμα και για παιδοφιλία χάριν 5 λεπτών δημοσιότητας.

Τα πραγματικά γεγονότα:

* Ουδείς άντρας θώπευσε την 13χρονη

* Η δοκιμασία ήταν οι «επώνυμοι» Κύπριοι με κλειστά μάτια να προσδιορίσουν το φύλο και την ηλικία 4 ατόμων, αντρών – γυναικών

* Η 13χρονη ανέβηκε από το κοινό αυτοβούλως στη σκηνή και την εν λόγω δοκιμασία έκαναν δύο γυναίκες καλεσμένες στην εκπομπή

* Υπάρχει και κατατέθηκε στην Αρχή Ραδιοτηλεόρασης η έγγραφη συγκατάθεση της μητέρας, γεγονός που διέφυγε και αποσιωπήθηκε –γιατί άραγε- από τον αξιοσέβαστο Πρόεδρο της Αρχής, όταν κατακεραύνωνε το MEGA στη Βουλή

* Ο Πρόεδρος της Αρχής δεν αντιλήφθηκε ότι με την ενέργειά του αυτή και τις υπερβολές που ακούστηκαν και εγράφησαν διαπόμπευσε και έθιξε δημοσίως την τιμή και της υπόληψης της 13χρονης, δεδομένου ότι στο κοινωνικό της περίγυρο όλοι γνωρίζουν ότι συμμετείχε στην εν λόγω εκπομπή.

Οι υπερβολές που κατεγράφησαν σε μέσα μαζικής ενημέρωσης, θέλουμε να πιστεύουμε, λόγω παραπληροφόρησης θα αποκατασταθούν.

Το MEGA στη μακρά διαδρομή του στην Κυπριακή κοινωνία έχει δώσει πολλά δείγματα γραφής σοβαρότητας, αντικειμενικότητας και σεβασμού στον τηλεθεατή, μακριά από διαπλοκές, βρώμικα παιχνίδια και σκοπιμότητες. Αυτό το αναγνωρίζει ο μοναδικός κριτής που είναι ο τηλεθεατής. Προφανώς αυτό ενοχλεί!

Το MEGA επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματος.»

Δείτε πως σχολιάσε το γεγονός η Χριστιάνα Αριστοτέλους: VIDEO

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top