Reuters: Ανασύρθηκε η σορός του Χασάν Νασράλα - «Είναι άθικτη»

Reuters: Ανασύρθηκε η σορός του Χασάν Νασράλα - «Είναι άθικτη»

Ομάδες διάσωσης που επιχειρούν στην ισοπεδωμένη γειτονιά της Βηρυτού, όπου βρίσκονταν τα κεντρικά της Χεζμπολάχ, ανέσυραν την Κυριακή τη σορό του ηγέτη της οργάνωσης, Χασάν Νασράλα, σύμφωνα με όσα δήλωσαν στο Reuters μια ιατρική πηγή και μια πηγή ασφαλείας.

Η ανακοίνωση της Χεζμπολάχ το Σάββατο που επιβεβαίωσε τον θάνατο του Νασράλα, δεν ανέφερε πώς ακριβώς σκοτώθηκε ούτε πότε θα γίνει η κηδεία του.

Οι δύο πηγές είπαν στο Reuters ότι το σώμα του Νασράλα δεν είχε δεχτεί άμεσα πλήγματα και η αιτία θανάτου του ήταν ένα αμβλύ τραύμα από την ισχύ της έκρηξης.

Σύμφωνα με την σανακοίνωση των IDF το Σάββατο, κατά την επίθεση που πραγματοποίησαν στο αρχηγείο της Χεζμπολάχ στη Νταχίγια, σκοτώθηκαν επίσης ο διοικητής του νότιου μετώπου της Χεζμπολάχ Αλί Καράκι και άλλοι διοικητές της οργάνωσης. Οι IDF πρόσθεσαν ότι επιτέθηκαν στο αρχηγείο ενώ τα ανώτατα στελέχη της Χεζμπολάχ «συντόνιζαν τρομοκρατικές δραστηριότητες εναντίον των πολιτών του κράτους του Ισραήλ».

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, περίπου 300 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον βομβαρδισμό της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ ορισμένα από τα θύματα διέμεναν σε κοντινά κτίρια τη στιγμή της επίθεσης.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ξεκαθαρίζει ο Μουσιούττας: «Κανένας συνταξιούχος δεν θα χάσει – Όλοι θα έχουν αύξηση»

Ξεκαθαρίζει ο Μουσιούττας: «Κανένας συνταξιούχος δεν θα χάσει – Όλοι θα έχουν αύξηση»

Δεν υπάρχει ενδεχόμενο μείωσης συντάξεων στο πλαίσιο της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης, δήλωσε στο ΚΥΠΕ την Τρίτη ο Υπουργός Εργασίας Μαρίνος Μουσιούττας, σημειώνοντας ότι, αντίθετα, όλοι οι συνταξιούχοι θα έχουν κάποια αύξηση, μικρότερη ή μεγαλύτερη. Ανέφερε παράλληλα ότι στόχος παραμένει η κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή κατά την πρώτη συνεδρία της Ολομέλειας, μετά τη θερινή διακοπή, που αναμένεται στις 20 Σεπτεμβρίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE