Πρόταση για αύξηση ποινών για σφετερισμό περιουσιών στην Επ. Νομικών

Πρόταση για αύξηση ποινών για σφετερισμό περιουσιών στην Επ. Νομικών

Πρόταση νόμου για αύξηση της προβλεπόμενης ποινής για το αδίκημα που αφορά στην κατοχή, καλλιέργεια ή εκμετάλλευση με οποιονδήποτε τρόπο γης ή ακίνητης ιδιοκτησίας η οποία ανήκει σε τρίτο πρόσωπο, κατέθεσε η Βουλευτής του ΔΗΣΥ, Ρίτα Θεοδώρου Σούπερμαν. «Θεωρούμε ότι είναι μια πολύ σημαντική τροποποίηση που πρέπει να γίνει και είναι επίκαιρη», ανέφερε η Βουλευτής σε δηλώσεις της μετά τη συνεδρίαση.

Η ίδια εξήγησε ότι η τροποποίηση αυτή μπορεί να εξυπηρετήσει υποθέσεις σφετερισμού περιουσιών στα κατεχόμενα και ανέφερε ότι «σκοπός είναι να δοθεί ακόμα ένα εργαλείο στη Νομική Υπηρεσία, ώστε να προσαγάγει τους σφετεριστές περιουσιών στα κατεχόμενα». Επιπρόσθετα, όπως είπε, θα δοθεί και ορατότητα στο φαινόμενο αυτό.

«Καλούμε τον κόσμο του οποίου οι περιουσίες τυγχάνουν σφετερισμό, να απευθυνθεί στην Αστυνομία για τα δικαιώματά του», είπε η κ. Σούπερμαν. Πρόσθεσε ότι με τις αλλαγές που προτείνονται, προβλέπεται αύξηση της ποινής από δύο χρόνια φυλάκισης σε πέντε και από 5.000 λίρες σε 10.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ερσίν Τατάρ: Οχι σε επίσημες διαπραγματεύσεις χωρίς αναγνώριση κυριαρχικής ισότητας

Ερσίν Τατάρ: Οχι σε επίσημες διαπραγματεύσεις χωρίς αναγνώριση κυριαρχικής ισότητας

Δεν θα εισέλθουμε σε καμία επίσημη διαδικασία διαπραγμάτευσης "χωρίς να αναγνωριστεί η κυριαρχική ισότητα και το ισότιμο διεθνές καθεστώς των Τουρκοκυπρίων" δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ κατά την επιστροφή του στα κατεχόμενα από την Νέα Υόρκη.

BEST OF TOTHEMAONLINE