Δύο αστυνομικοί νεκροί και τέσσερις τζιχαντιστές σε ανταλλαγή πυρών στην Τουρκια

Δύο αστυνομικοί νεκροί και τέσσερις τζιχαντιστές σε ανταλλαγή πυρών στην Τουρκια

Η τουρκική αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο σε σπίτι, για το οποίο υπήρχε η πληροφόρηση ότι αποτελούσε άνδρο του Ισλαμικού στρατού.

Δύο Τούρκοι αστυνομικοί νεκροί και τέσσερις τζιχαντιστές είναι ο απολογισμός της μάχης που δόθηκε νωρίς το πρωί της Δευτέρας (26/10) στην επαρχία Καγιαπινάρ της ανατολικής Τουρκίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο σε σπίτι, το οποίο, βάσει πληροφοριών, αποτελούσε άνδρο του Ισλαμικού στρατού. Η επιχείρηση έγινε στην πόλη Ντιγιάρμπακιρ, μία από τις μεγαλύτερες των Κούρδων στη χώρα.

Η τουρκική αστυνομία έχει εξαπολύσει μεγάλο ανθρωποκυνηγητό μετά το διπλό τρομοκρατικό κτύπημα στην Άγκυρα, από το οποίο έχασαν τη ζωή τους 100 άνθρωποι. Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε τις προηγούμενες ημέρες πως στην επίθεση εμπλέκονται τόσο η μυστική υπηρεσία της Συρίας, όσο και οι Κούρδοι, εκτός από το Ισλαμικό Κράτος.

Είχε τονίσει μάλιστα πως το PKK, η συριακή Μουκχαμπαράτ και η συροκουρδική στρατιωτική οργάνωση PYD είχαν συνεργαστεί με το Ισλαμικό Κράτος, προκειμένου να καταφέρουν το τρομοκρατικό κτύπημα της 10ης Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η Άγκυρα ανοίγει τα χαρτιά της, η Ολγκίν αναζητεί διέξοδο και η Λευκωσία μετρά τις προθέσεις της Τουρκίας

Κυπριακό: Η Άγκυρα ανοίγει τα χαρτιά της, η Ολγκίν αναζητεί διέξοδο και η Λευκωσία μετρά τις προθέσεις της Τουρκίας

Έντονη διπλωματική κινητικότητα, παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες, συνθέτουν το σκηνικό που διαμορφώνεται στο Κυπριακό, λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την προγραμματισμένη τριμερή συνάντηση της Δευτέρας.

BEST OF TOTHEMAONLINE