Νομοθετική πρωτοβουλία στο αμερικανικό Κογκρέσο για τη μόνιμη άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων στην Κυπριακή Δημοκρατία

Νομοθετική πρωτοβουλία στο αμερικανικό Κογκρέσο για τη μόνιμη άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων στην Κυπριακή Δημοκρατία

Νομοθετική πρωτοβουλία για την μόνιμη άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων στην Κύπρο κατέθεσαν τα ηγετικά στελέχη της ομάδας προώθησης ελληνικών θεμάτων (Hellenic Caucus) στο Κογκρέσο.

Όπως σημειώνεται, στόχος είναι να εξαλειφθούν οι περιορισμοί και αποκλεισμοί που σχετίζονται με την παροχή στρατιωτικής βοήθειας και την πώληση αμυντικών εξοπλισμών στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έχουν προχωρήσει στην πλήρη άρση του εμπάργκο, η οποία σύμφωνα με το υφιστάμενο καθεστώς πρέπει να ανανεώνεται σε ετήσια βάση.

Το συγκεκριμένο γεγονός δυσχεραίνει τον πιο μακροπρόθεσμο εξοπλιστικό σχεδιασμό.

Η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία που αποσκοπεί στη μόνιμη άρση του εμπάργκο εκτιμάται ότι θα ανοίξει τον δρόμο για την απόκτηση αμερικανικών οπλικών συστημάτων από την Κύπρο, ενδυναμώνοντας έτσι ακόμα περισσότερο τους αμυντικούς δεσμούς μεταξύ της Ουάσιγκτον και της Λευκωσίας.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ώρα Κυπριακού: Από το Κραν Μοντανά στην επίσκεψη του Αντόνιο Γκουτέρες στην Κύπρο-Η διπλωματική στρατηγική του Νίκου Χριστοδουλίδη και η νέα κινητικότητα

Ώρα Κυπριακού: Από το Κραν Μοντανά στην επίσκεψη του Αντόνιο Γκουτέρες στην Κύπρο-Η διπλωματική στρατηγική του Νίκου Χριστοδουλίδη και η νέα κινητικότητα

Εννέα χρόνια μετά το ναυάγιο της Διάσκεψης για την Κύπρο στο ελβετικό θέρετρο Κραν Μοντανά, το Κυπριακό βρίσκεται ξανά σε μια κρίσιμη καμπή. Εκείνο το ξημέρωμα της 7ης Ιουλίου 2017, όταν ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες ανακοίνωνε την αποτυχία της διαδικασίας, η αίσθηση που κυριάρχησε ήταν πως χάθηκε ίσως η σημαντικότερη ευκαιρία των τελευταίων δεκαετιών για επίτευξη συνολικής συμφωνίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE