Εξετάζεται παράταση στο λαϊκό προσκύνημα για τον Πάπα - Πάνω από 100.000 πιστοί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου για το «ύστατο χαίρε»

Εξετάζεται παράταση στο λαϊκό προσκύνημα για τον Πάπα - Πάνω από 100.000 πιστοί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου για το «ύστατο χαίρε»

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ιταλικών Αρχών, λίγο μετά τις 19.00 στην πλατεία του Αγίου Πέτρου και στους γύρω δρόμους βρίσκονται πάνω από 100.000 πιστοί οι οποίοι περιμένουν στην ουρά για να μπορέσουν να εισέλθουν στη βασιλική και να αποτίσουν φόρο τιμής στον εκλιπόντα Πάπα Φραγκίσκο.

Οι αρμόδιες Αρχές έκαναν γνωστό ότι, λόγω της συνεχούς προσέλευσης των πιστών, η είσοδος στον ναό μπορεί να επιτραπεί και μετά τα μεσάνυχτα, τόσο σήμερα όσο και αύριο.

Δείτε live εικόνα από τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου:

 

Αυστήρα μέτρα ασφαλείας και άνθρωποι από όλο τον κόσμο

Από νωρίς το πρωί, χιλιάδες άνθρωποι συρρέουν από κάθε πλευρά της πλατείας, σχηματίζοντας μεγάλες ουρές για να προσκυνήσουν τη σορό του Πάπα Φραγκίσκου. Η παρουσία της αστυνομίας είναι έντονη, ενώ έχουν στηθεί πρόσθετα σημεία ελέγχου και φραγμοί περιμετρικά της πλατείας, δημιουργώντας ένα κλίμα αυξημένης ετοιμότητας.

Ανάμεσα στο πλήθος βρίσκονται τόσο τουρίστες που βρίσκονταν ήδη στη Ρώμη όσο και πιστοί που ταξίδεψαν ειδικά για τη στιγμή αυτή - καθολικοί από κάθε γωνιά του πλανήτη, από το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες έως τη Ζιμπάμπουε.

Όπως δηλώνουν πολλοί από αυτούς, θεώρησαν καθήκον τους να βρεθούν εδώ. Μάλιστα, αρκετοί τονίζουν πως δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερες δυσκολίες στην εξεύρεση πτήσεων για να φτάσουν στην ιταλική πρωτεύουσα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πόλωση χωρίς φρένα ενόψει βουλευτικών: Ψηφοδέλτια υπό πίεση, συγκρούσεις προσώπων και νευρικότητα στα κόμματα

Πόλωση χωρίς φρένα ενόψει βουλευτικών: Ψηφοδέλτια υπό πίεση, συγκρούσεις προσώπων και νευρικότητα στα κόμματα

Σε ένα πολιτικό περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από έντονη ρευστότητα και αυξημένη καχυποψία, τα κόμματα εισέρχονται στην τελική ευθεία προς τις βουλευτικές εκλογές με εμφανή σημάδια πίεσης. Η συμπλήρωση των ψηφοδελτίων, αντί να λειτουργεί ως οργανωτικό ορόσημο, εξελίσσεται σε πεδίο πολιτικών ισορροπιών, προσωπικών στρατηγικών και δημόσιων συγκρούσεων, αποτυπώνοντας το κλίμα πόλωσης, που διαμορφώνεται όσο πλησιάζουμε στις κάλπες, της 24ης Μαΐου.

BEST OF TOTHEMAONLINE