ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠτΔ: Σημαντικός ο ρόλος των ιδιωτικών επιχειρήσεων στην ανάκαμψη της οικονομίας

ΠτΔ: Σημαντικός ο ρόλος των ιδιωτικών επιχειρήσεων στην ανάκαμψη της οικονομίας

Σημαντικός ο ρόλος των ιδιωτικών επιχειρήσεων στην ανάκαμψη της οικονομίας, ανέφερε ο ΠτΔ

Το ρόλο των ιδιωτικών επιχειρήσεων στην όλη προσπάθεια για ανάκαμψη της οικονομία επεσήμανε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, χαιρετίζοντας στη Λεμεσό, την τελετή απονομής των βραβείων ΚΕΒΕ "Business Leader Awards" , εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του για καλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης μέσα στο 2016.
 
Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξήρε το ρόλο του ΚΕΒΕ, το οποίο όπως είπε, "δεν αρκείται στον παραδοσιακό του ρόλο, του εκπροσώπου δηλαδή του εμπορικού και βιομηχανικού κόσμου της χώρας μας".
 

" Με πρωτοβουλίες, όπως η αποψινή, συμβάλλει στην ανάπτυξη κλίματος ευγενούς άμιλλας και μεταφέρει το πεδίο του επιχειρηματικού ανταγωνισμού, στην προσπάθεια ανάπτυξης αρίστων τακτικών, γεγονός το οποίο με τη σειρά του αντανακλάται και αποτελεί στοιχείο ώθησης της ίδιας της πατρίδας μας και της οικονομίας μας προς τη νέα εποχή", συμπλήρωσε.
 
Η πρωτοβουλία αυτή, συνέχισε, δημιουργεί τη συνεύρεση των επιχειρηματιών, τη δημιουργία κατάλληλου μεταξύ τους κλίματος και σημείωσε ότι, όπως και το ίδιο το κράτος πράττει, "χρειάζεται πάντοτε να ακολουθούμε την εποχή μας, να ακολουθούμε τον εκσυγχρονισμό".
 
"Ευτυχώς, οι ιδιωτικές επιχειρήσεις δεν πάσχουν από τις ανάλογες αγκυλώσεις που υποφέρει το δημόσιο", είπε και πρόσθεσε ότι "αυτό που προσπαθούμε είναι να ξεπεράσουμε όλα όσα αποτελούν ανάχωμα στην προσπάθεια προόδου και στη δημιουργία των συνθηκών για ένα καλύτερο επιχειρείν".
 
Υπενθυμίζοντας το "θαύμα", όπως είπε, της ανάκαμψης της οικονομίας μετά την τουρκική εισβολή, το οποίο " ήταν αποτέλεσμα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, των επιχειρήσεων, των συνδικάτων", ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπέδειξε πως δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι σήμερα, "δυόμιση χρόνια μετά από μια χωρίς προηγούμενο κρίση, από ένα κράτος έτοιμο να καταρρεύσει, από ένα τραπεζικό σύστημα έτοιμο να πτωχεύσει  και μετά από πέντε χρόνια ύφεσης, να παρουσιάζουμε ρυθμούς ανάπτυξης που πιστεύω ότι θα ξεπεράσουν το 1.5% για φέτος, και ευελπιστώ πολύ καλύτερα ακόμα του χρόνου και στη συνέχεια".
 
Ευχαριστώντας τον επιχειρηματικό κόσμο για τη συμβολή του, διαμήνυσε πως "αν εσείς πάτε καλά θα λύσουμε και το πρόβλημα της ανεργίας. Αν οι επιχειρήσεις προοδεύουν σημαίνει ότι δημιουργούνται και νέες θέσεις εργασίας, σημαίνει και περισσότερα έσοδα για το δημόσιο, σημαίνει περισσότερα έσοδα, εξοικονομήσεις, ιδιαίτερα με πειθαρχημένη πολιτική, όπως αυτή που ακολουθούμε, και σημαίνει περισσότερες επενδύσεις, που δημιουργούν θέσεις εργασίας".
 
Καταλήγοντας στην ομιλία του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη τις επιχειρήσεις και τους επιχειρηματίες που βραβεύτηκαν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top