Υποβάθμιση της Γαλλίας από τον Fitch λόγω του αυξανόμενου χρέους

Υποβάθμιση της Γαλλίας από τον Fitch λόγω του αυξανόμενου χρέους

Ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Fitch υποβάθμισε την Παρασκευή την μακροπρόθεσμη αξιολόγηση της Γαλλίας από «AA-» σε «A+» με σταθερές προοπτικές.

Στην έκθεσή του ο οίκος επικαλείται το αυξανόμενο χρέος που περιορίζει την ικανότητα της γαλλικής κυβέρνησης να ανταποκριθεί σε μελλοντικές οικονομικές κρίσεις χωρίς να επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τα δημόσια οικονομικά.

Η κίνηση ασκεί, όπως σημειώνει το Reuters, μεγάλη πίεση στον πρωθυπουργό Σεμπαστιέν Λεκορνού, λίγες μόνο ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, καθώς προσπαθεί να σχηματίσει κυβέρνηση και να συντάξει προϋπολογισμό για το 2026.

Η Fitch αποδίδει την υποβάθμιση στην έλλειψη «σαφούς ορίζοντα για τη σταθεροποίηση του χρέους τα επόμενα χρόνια».

Παρά ταύτα, οι αναλυτές επισημαίνουν ότι οι αγορές είχαν προεξοφλήσει την υποβάθμιση.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στο Παρίσι ο ΠτΔ - Βλέπει Μακρόν και υπογράφουν συμφωνία στρατηγικής εταιρικής σχέσης

Στο Παρίσι ο ΠτΔ - Βλέπει Μακρόν και υπογράφουν συμφωνία στρατηγικής εταιρικής σχέσης

Με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν συναντάται σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο Μέγαρο των Ηλυσίων, στο Παρίσι, με τον οποίο αναμένεται να υπογράψει Συμφωνία Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης, με αιχμή την άμυνα, την οικονομία και τον ευρωπαϊκό συντονισμό.

BEST OF TOTHEMAONLINE