Στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής της Κοινοπολιτείας ο Πρόεδρος Αναστασιάδης - Έφαγε με την Βασίλισσα Ελισάβετ Β’

Στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής της Κοινοπολιτείας ο Πρόεδρος Αναστασιάδης - Έφαγε με την Βασίλισσα Ελισάβετ Β’

Θέματα που αφορούν τις παγκόσμιες εξελίξεις και προκλήσεις, τον εξτρεμισμό και τη ριζοσπαστικοποίηση, καθώς επίσης και την αειφόρο ανάπτυξη, θα απασχολήσουν σήμερα τις εργασίες της Συνόδου Κορυφής της Κοινοπολιτείας, που πραγματοποιείται στη Μάλτα, με τη συμμετοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, σήμερα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παρακαθίσει σε πρόγευμα εργασίας των αρχηγών κρατών της Κοινοπολιτείας με την ηγεσία της Νεολαίας της Κοινοπολιτείας και ακολούθως θα συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου για συζήτηση των παγκόσμιων εξελίξεων και προκλήσεων, του εξτρεμισμού και της ριζοσπαστικοποίησης.

Το μεσημέρι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρακαθίσει σε γεύμα των αρχηγών κρατών της Κοινοπολιτείας και το απόγευμα θα συμμετέχει στη συζήτηση για τη Μετανάστευση και την Αειφόρο Ανάπτυξη.

Απόψε θα παραστεί στη δεξίωση που παραθέτει ο Πρωθυπουργός της Μάλτας προς τιμή των αρχηγών κρατών μελών της Κοινοπολιτείας.

Χθες βράδυ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρακάθισε σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμή των αρχηγών κρατών της Κοινοπολιτείας, η Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ του Ηνωμένου Βασιλείου. Ενωρίτερα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε χωριστές συναντήσεις με τον Πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολο και τον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Ντέιβιντ Κάμερον.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναχωρήσει αύριο το πρωί για τις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στη Συνάντηση των αρχηγών κρατών μελών της ΕΕ με την Τουρκία, με θέμα τη Διαχείριση της Μεταναστευτικής Κρίσης.

Αύριο το απόγευμα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα αναχωρήσει για το Παρίσι, όπου θα πάρει μέρος στις εργασίες της 21ης Διάσκεψης των Συμβαλλομένων Μερών της Σύμβασης Πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών για τις Κλιματικές Αλλαγές.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επιστρέψει στην Κύπρο την 1η Δεκεμβρίου.

Πηγή ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Δημοκρατίας: Χαίρομαι γιατί στο κοινό ανακοινωθέν γίνεται αναφορά για πρώτη φορά από το 2020, στα ψηφίσματα του ΣΑ των ΗΕ

Πρόεδρος Δημοκρατίας: Χαίρομαι γιατί στο κοινό ανακοινωθέν γίνεται αναφορά για πρώτη φορά από το 2020, στα ψηφίσματα του ΣΑ των ΗΕ

Ικανοποίηση για το γεγονός ότι έγινε ουσιαστική συζήτηση κατά τη συνάντηση του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, στην παρουσία της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό, αλλά και για τη συμπερίληψη ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ για το Κυπριακό στο κοινό ανακοινωθέν που εξεδόθη μετά τη συνάντηση, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE