Περίπου 300 κιλά ζωικών τροφών οδηγούνται στην καταστροφή – Πρόστιμο σε Τουρκοκύπριο – Τον τσάκωσαν με τα «λαθραία» στο οδόφραγμα

Περίπου 300 κιλά ζωικών τροφών οδηγούνται στην καταστροφή – Πρόστιμο σε Τουρκοκύπριο – Τον τσάκωσαν με τα «λαθραία» στο οδόφραγμα

Σε κατάσχεση μεγάλης ποσότητας ζωικών προϊόντων με προέλευση τις κατεχόμενες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, προχώρησαν την Παρασκευή λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Τελωνείων, χθες 10 Οκτωβρίου 2025, λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων κατά το συνήθη έλεγχο οχημάτων στο σημείο διέλευσης Αγίου Δομετίου ανέκοψαν όχημα που οδηγούσε Τουρκοκύπριος οδηγός.

Κατά τον έλεγχο του οχήματος εντοπίστηκαν περίπου 300 κιλά νωπού κρέατος (κόκκαλα και δέρματα ζώων) με προέλευση τις κατεχόμενες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η προαναφερόμενη ποσότητα ζωικών προϊόντων όπως και το όχημα μεταφοράς τους κατασχέθηκαν από τους λειτουργούς του Τμήματος Τελωνείων.

Τα κατασχεθέντα εγκαταλείφθηκαν από τον οδηγό για καταστροφή, ενώ κατέβαλε και συνολικό ποσό €500 για τον εξώδικο συμβιβασμό των αδικημάτων και την απόδοση του οχήματος.

Το Τμήμα Τελωνείων ως αρμόδια αρχή για την εφαρμογή και τήρηση των Κανονισμών της Πράσινης Γραμμής καλεί για μια ακόμα φορά το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό στις αγορές προϊόντων από τις κατεχόμενες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας και να συμμορφώνεται με τις πρόνοιες των εν λόγω Κανονισμών.

Ειδικότερα όσον αφορά τα ζώα και ζωικά προϊόντα υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία και πιθανή μεταφορά μολυσματικών ασθενειών, αφού δεν διενεργούνται οι προβλεπόμενοι έλεγχοι από τις Κτηνιατρικές και Υγειονομικές Υπηρεσίες του Κράτους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Αλ Σίσι και Νετανιάχου - Χαιρέτισε συμφωνία για Γάζα

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Αλ Σίσι και Νετανιάχου - Χαιρέτισε συμφωνία για Γάζα

Γραπτή δήλωση εξέδωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης για τις τηλεφωνικές επικοινωνίες του Προέδρου της Δημοκρτίας με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου και τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ 

BEST OF TOTHEMAONLINE