Φούρνος στα Χανιά έφτιαξε λαγάνα 4 μέτρων και 70 κιλών - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Φούρνος στα Χανιά έφτιαξε λαγάνα 4 μέτρων και 70 κιλών - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Η λαγάνα είχε και φέτος την τιμητική της την Καθαρά Δευτέρα, με τον κόσμο να συρρέει από νωρίς το πρωί στους φούρνους για να προμηθευτεί το παραδοσιακό νηστίσιμο έδεσμα της ημέρας.

Στα Χανιά, ο «Κρητικός Φούρνος» στη Νέα Χώρα τήρησε για ακόμη μία χρονιά το έθιμο, παρασκευάζοντας μια γίγαντια λαγάνα βάρους 70 κιλών, μήκους 4 μέτρων και πλάτους 1,90 μέτρων.

Όπως ανέφερε ο φούρναρης Χάρης Δημητρουλάκης στα «Χανιώτικα Νέα», «εδώ και πάνω από 25 χρόνια κάνουμε τη μεγάλη λαγάνα μας. Είναι κάτι που το θέλει και το ζητάει ο κόσμος και για μας έχει γίνει συνήθεια».

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για την 27η συνεχόμενη χρονιά που ο φούρνος παρασκευάζει τη συγκεκριμένη λαγάνα, η οποία έχει εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς για την περιοχή. Ο κόσμος, όπως σημείωσε, την περιμένει κάθε χρόνο, τη φωτογραφίζει και εκφράζει τον ενθουσιασμό του.

Τα πρώτα χρόνια, μάλιστα, ο τελευταίος πελάτης της ημέρας την έπαιρνε δώρο, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δημητρουλάκης, ευχόμενος σε όλους Καλή Σαρακοστή με υγεία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Από το «μυστικό δείπνο» στη «σημαδεμένη τράπουλα»: Η μάχη για την εξουσία περνά από τη Βουλή και τον ΔΗΣΥ

Από το «μυστικό δείπνο» στη «σημαδεμένη τράπουλα»: Η μάχη για την εξουσία περνά από τη Βουλή και τον ΔΗΣΥ

Το πολιτικό σκηνικό, όχι μόνο δεν ηρεμεί, αλλά φαίνεται να ανοίγει ταυτόχρονα σε περισσότερα από ένα μέτωπα. Την ώρα που στον Δημοκρατικό Συναγερμό επιχειρείται να πέσουν οι τόνοι και να διατηρηθεί η εικόνα της κομματικής ενότητας- κάτι που δεν φαίνεται να είναι εφικτό- η υπόθεση του περιβόητου «μυστικού δείπνου» αποκτά πλέον θεσμική συνέχεια, ενώ στο εσωτερικό του ΔΗΣΥ η αντιπαράθεση για την επιλογή του υποψηφίου των Προεδρικών του 2028, παίρνει όλο και πιο προσωπικά χαρακτηριστικά.

BEST OF TOTHEMAONLINE

Ντελιβεράς from evil

Ντελιβεράς from evil