ΚΟΣΜΟΣ

Στην Κίνα πληρώνουν για λίγο καθαρό αέρα -Εξτρα χρέωση στα εστιατόρια

Στην Κίνα πληρώνουν για λίγο καθαρό αέρα -Εξτρα χρέωση στα εστιατόρια

Ο καθαρός αέρας είναι πλέον πολυτέλεια στην Κίνα, καθώς η ατμόσφαιρα στις πόλεις πάει από το κακό στο χειρότερο.

Μάλιστα, είναι τόσο άσχημη η κατάσταση που οι πελάτες συγκεκριμένων εστιατορίων πληρώνουν έξτρα τον καθαρό αέρα που αναπνέουν στον ιδιωτικό χώρο.

Ένα εστιατόριο στην πόλη Zhangjiagang αγόρασε πρόσφατα μηχανήματα φιλτραρίσματος αέρα, μετά τις αναφορές για επικίνδυνα υψηλά επίπεδα ρύπανσης στη χώρα.

Έτσι όταν ένα ζευγάρι επισκέφτηκε το εστιατόριο βρέθηκε προ εκπλήξεως, καθώς ο λογαριασμός είχε έξτρα χρέωση τον αέρα που ανέπνεαν.

Να σημειωθεί πως στην αρχή το κάθε εστιατόριο είχε τη δική του χρέωση, ωστόσο μετά από παράπονα πολιτών η κινέζικη κυβέρνηση καθόρισε το ποσό του ενός Γουάν (δηλαδή 15 λεπτά) για κάθε πελάτη.

Πολλοί στήριξαν την επιλογή των ιδιοκτητών να τοποθετήσουν μηχανήματα φιλτραρίσματος και τόνισαν πως προθυμοποιούνται να δώσουν το αντίτιμο για να αναπνεύσουν καθαρό αέρα.  «Θα μπορούσαν να έχουν προσθέσει το επιπλέον ένα γιουάν στην τιμή των πιάτων, αλλά δεν το έκαναν. Δεν υπάρχει τίποτα λάθος στην εξτρά χρέωση. Το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεσαι, πολλές φορές καθορίζει και την τελική τιμή ενός δείπνου», δήλωσε Κινέζος στο Twitter του.

Να σημειωθεί πως πρώτη φορά η Κίνα αντιμετωπίζει τόσο μεγάλο πρόβλημα ατμοσφαιρικής ρύπανσης, «χτυπώντας» κόκκινο συναγερμό για την μόλυνση του αέρα στο Πεκίνο.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top