ΥΓΕΙΑ

Η εφαρμογή που «αποκωδικοποιεί» το κλάμα του μωρού! (VIDEO)

Η εφαρμογή που «αποκωδικοποιεί» το κλάμα του μωρού! (VIDEO)

Το κλάμα αποτελεί για τα μωρά το μόνο μέσο επικοινωνίας που διαθέτουν ώστε να επικοινωνήσουν τις ανάγκες τους. Κλαίνε όταν πεινούν, όταν νυστάζουν, όταν πονούν αλλά και πολλές φορές χωρίς κανέναν προφανή λόγο!

Τώρα ήρθε μια εφαρμογή που θα λύσει τα χέρια σε εκατομμύρια νέους γονείς! Ερευνητές από την Ταϊβάν ανέπτυξαν μια πρωτοποριακή εφαρμογή-μεταφραστή που αναγνωρίζει το κλάμα του μωρού και ερμηνεύει τι σημαίνει!

Η εφαρμογή ονομάζεται Infant Cries Translator και αποτελεί δημιούργημα ερευνητών από το Νοσοκομείο Yunlin του Εθνικού Πανεπιστημίου της Ταϊβάν. Αναγνωρίζει τέσσερα διακριτά μοτίβα ήχων καταγράφοντας το κλάμα του μωρού και συγκρίνοντάς το με ηχητικά δείγματα από μια πλούσια βάση δεδομένων.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του πρακτορείουReuters, σε διάστημα δύο ετών οι ερευνητές συνέλεξαν περίπου 200.000 ηχητικά δείγματα από περίπου 100 νεογέννητα και τα καταχώρισαν σε μια διαδικτυακή βάση δεδομένων. Η ανάλυση της συχνότητας κάθε δείγματος επέτρεψε στους ερευνητές να εντοπίσουν ανεπαίσθητες διαφοροποιήσεις στο κλάμα των μωρών.

Η εφαρμογή που αναπτύχθηκε βάσει των δειγμάτων και των αναλύσεων παρέχει τη «μετάφραση» του κλάματος μόλις σε 15 δευτερόλεπτα! Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η ακρίβεια της εφαρμογής αγγίζει το 92% για μωρά ηλικίας έως δύο εβδομάδων και βοηθά τους γονείς να αντιληφθούν εάν το μωρό πεινάει, νυστάζει, πονά ή έχει λερώσει την πάνα του.

Σύμφωνα με τα σχόλια των γονέων που χρησιμοποίησαν την εφαρμογή, η ακρίβεια της εφαρμογής μειώνεται όσο το μωρό μεγαλώνει. Για τα μωρά έως δύο μηνών, τα ποσοστά επιτυχούς «μετάφρασης» φτάνουν έως και 84-85%, ενώ για τα μωρά έως τεσσάρων μηνών, το ποσοστό επιτυχίας φτάνει έως και 77%.

Η βάση δεδομένων εμπλουτίζεται συνεχώς και ο αλγόριθμος της εφαρμογής επιτρέπει στους γονείς να αλλάξουν τις ρυθμίσεις ώστε να την εξατομικεύσουν βάσει των ήχων που βγάζει το μωρό τους.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη επί πληρωμή μέσω App Store και Google Play.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top