ΚΟΣΜΟΣ

Θέμα στο Euronews τα Θεοφάνεια... στην Αμμόχωστο

Θέμα στο Euronews τα Θεοφάνεια... στην Αμμόχωστο

Το ενδιαφέρον των διεθνών μέσων ενημέρωσης προκάλεσε η ιστορική στιγμή εορτασμού των Θεοφανείων στην κατεχόμενα Αμμόχωστο, 42 χρόνια από την τουρκική εισβολή.

Το Euronews μεταδίδει: 

Με φόντο τα έρημα και εγκαταλελειμένα ξενοδοχεία της χρυσής ακτής της πολής της Αμμοχώστου, δεκάδες κάτοικοι βρέθηκαν για πρώτη φορά μετά από 42 χρόνια για να γιορτάσουν τα Θεοφάνεια.

Η Θεία Λειτουργία και ο Μέγας Αγιασμός των Θεοφανείων τελέστηκαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου του Εξορινού εντός των τειχών της πόλης και ακολούθησε στη θαλάσσια περιοχή της ‘Γλώσσας’ η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού και ο καθαγιασμός των υδάτων.

Συγκίνηση στην κατεχόμενη Αμμόχωστο: Εορτασμός Θεοφανείων μετά από 42 χρόνια!

Το παρών στις εκδηλώσεις έδωσαν ο δήμαρχος της κατεχόμενης πόλης της Αμμοχώστου, Αλέξης Γαλανός, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και οι βουλευτές της περιφέρειας Αμμοχώστου.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Πρωτοβουλίας “Αμμόχωστος η Πόλη μας”, Παύλος Ιακώβου, στους εορτασμούς παρευρέθηκαν γύρω στα 1200 άτομα. 

«Νιώσαμε μεγάλη συγκίνηση αλλά δυστυχώς πρέπει να επιστρέψουμε πίσω. Ευελπιστούμε όμως ότι το 2016 θα είναι η χρονιά της επιστροφής», πρόσθεσε ο κ. Ιακώβου.

Κείμενο: Euronews

Φωτογραφίες: Πρακτορείο Reuters/Yiannis Kourtoglou

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top