Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχή στην Καλιφόρνια λόγω διαρροής αερίου

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχή στην Καλιφόρνια λόγω διαρροής αερίου

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Τζέρι Μπράουν κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την περιοχή Πόρτερ Ραντς στην Καλιφόρνια μετά από αποτυχημένες προσπάθειες μιας ιδιωτικής εταιρείας να ελέγξει τη διαρροή φυσικού αερίου που ξεκίνησε τον Οκτώβριο στις εγκαταστάσεις της

Η διαρροή στις εγκαταστάσεις αποθήκευσης φυσικού αερίου στο Φαράγγι Αλίσο, στην ευρύτερη περιοχή του Λος Άντζελες, εκλύει χιλιάδες κυβικά μέτρα μεθανίου στην ατμόσφαιρα από τις 23 Οκτωβρίου του 2015.

Η ανακοίνωση έγινε στην επίσημη ιστοσελίδα της πολιτείας σήμερα, η οποία αναφέρει ότι ο κυβερνήτης έλαβε έκτακτα μέτρα "μετά από αίτηση των κατοίκων και τοπικών αρχών" και την "αποτυχία της Εταιρείας Φυσικού Αερίου της Νότιας Καλιφόρνιας να σταματήσει τη διαρροή".

Χιλιάδες κάτοικοι στην περιοχής έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους γιατί το αέριο τους δημιουργούσε πονοκεφάλους και άλλα προβλήματα υγείας.

Μεταξύ των μέτρων που ζήτησε ο Μπράουν από όλες τις υπηρεσίες της πολιτείας είναι να ενταντικοποιήσουν τις προσπάθειες να ελέγξουν την κατάσταση και να βεβαιωθούν ότι η εταιρεία αφαιρεί το μέγιστο δυνατό ποσό φυσικού αερίου από τις εγκαταστάσεις. Η εταιρεία θα κληθεί να πληρώσει τα έξοδα που αφορούν κάθε διεργασία επίλυσης του θέματος, είπε ο κυβερνήτης.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Χριστοδουλίδης ευχαριστεί Τραμπ και Αλ Σίσι – «Αναγνώριση του ρόλου της Κύπρου στη Μέση Ανατολή»

Ο Χριστοδουλίδης ευχαριστεί Τραμπ και Αλ Σίσι – «Αναγνώριση του ρόλου της Κύπρου στη Μέση Ανατολή»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης εξέφρασε δημόσια τις ευχαριστίες του προς τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι για την πρόσκληση να παραστεί στην τελετή που θα πραγματοποιηθεί αύριο στην Αίγυπτο, για τη Γάζα.

BEST OF TOTHEMAONLINE