ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Κύπρο ο Κ. Μητσοτάκης – Βλέπει Πρόεδρο, Ομήρου και αρχηγούς κομμάτων

Στην Κύπρο ο Κ. Μητσοτάκης – Βλέπει Πρόεδρο, Ομήρου και αρχηγούς κομμάτων

Ανακοινώθηκε στην Αθήνα επισήμως από τη Νέα Δημοκρατία το πλήρες πρόγραμμα της μονοήμερης επίσκεψης του νεοεκλεγέντος Προέδρου του κόμματος, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Κύπρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ ο κ. Μητσοτάκης είχε εκφράσει στους στενούς συνεργάτες του την επιθυμία να επισκεφθεί την Κύπρο σχεδόν αμέσως μετά την εκλογή του στις 10 Ιανουαρίου, ώστε να έχει από πρώτο χέρι ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Στέλεχος της ΝΔ δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι οι διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις στο κόμμα επί δύο και πλέον μήνες, το ανέκοψαν από την στενή παρακολούθηση των εξελίξεων στο Κυπριακό, στο οποίο ο κ. Μητοστάκης φέρεται αποφασισμένος «να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα».

Ο Πρόεδρος της ΝΔ θα αφιχθεί στην Κύπρο το βράδυ της Κυριακής, και η επίσκεψή του ξεκινά τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, στις 8.30 το πρωί, με συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων  Γιαννάκη Ομήρου, με τον οποίο συναντήθηκε και την εβδομάδα αυτήν στην Αθήνα. Μετά τη συνάντηση θα γίνουν δηλώσεις στους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, θα συναντήσει ο κ. Μητσοστάκης  στις 12:30 το μεσημέρι, και θα ακολουθήσουν και εδώ δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Ενδιαμέσως, ο νέος Πρόεδρος της ΝΔ θα κάνει (στις 9:10, μετά τη συνάντησή του με τον κ. Ομήρου), μια περιήγηση στο οδόφραγμα Λήδρας και επίσκεψη στην Εκκλησία Φανερωμένης.

Από τις 09.30 και μετά, θα ακολουθήσουν διαδοχικές συναντήσεις με αρχηγούς πολιτικών κομμάτων της Κύπρου, τους οποίους, για λόγους οικονομίας χρόνου, θα δει στη Βουλή, και θα είναι κατά σειράν οι εξής: Πρόεδρος ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ  Άντρος Κυπριανού, Πρόεδρος Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος, Πρόεδρος ΕΔΕΚ Μαρίνος ΣιζόπουλοςΠρόεδρος Ευρωπαϊκού Κόμματος Δημήτρης Συλλούρης, Πρόεδρος Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών  Γεώργιος Περδίκης, Πρόεδρος Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας.

Η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη ολοκληρώνεται με μετάβασή του στις 13.30 το μεσημέρι στα Φυλακισμένα Μνήματα, και στις 1545 στην ΕΛΔΥΚ. 

Πηγή — ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top