ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Η σχέση της επιφανούς Κύπριας με τον Νορβηγό, το μωρό τους και οι μπράβοι (VIDEO)

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Η σχέση της επιφανούς Κύπριας με τον Νορβηγό, το μωρό τους και οι μπράβοι (VIDEO)

Μόλις αντίκρυσα στο Δικαστήριο Λευκωσίας, τους τρεις υπόπτους για να την υπόθεση ενδεχόμενης απαγωγής 3χρονης στο Στρόβολο, αμέσως σκέφτηκα «ευτυχώς Θεέ μου, που το κοριτσάκι δεν βρέθηκε στα χέρια αυτών των ανθρώπων».

Της Χριστιάνας Τσαγγάρη 

Η φυσιογνωμία των τριών συλληφθέντων, σίγουρα θα τρόμαζε πολύ το κοριτσάκι… Λαμβανομένου υπόψη και το ιστορικό τους σίγουρα το παιδί θα ζούσε εφιαλτικές στιγμές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σεσημασμένοι οι Νορβηγοί! - Οπλοφορία και ξυλοδαρμοί 

Το πορτρέτο του 60άρη που συνελήφθη στην Κύπρο: Προκάλεσε εγκεφαλική αιμορραγία με… χαστούκι!

Η ιστορία αρχίζει στη Νορβηγία

Επιφανής Ελληνοκύπρια,  γνωρίζει τον Λιφ. Τον Αύγουστο του 2012 παντρεύονται, στη Νορβηγία με πολιτικό γάμο και αποκτούν ένα κοριτσάκι. Το ζευγάρι αποφασίζει ότι θα ζούσε χωριστά. Αυτή στη Λευκωσία με το παιδί τους, όπου εργάζεται και το κοριτσάκι να φοιτά σε νηπιαγωγείο και αυτός στη Νορβηγία. Η τριμελής οικογένεια συναντιόταν σε τακτικά χρονικά διαστήματα, είτε στη Κύπρο, είτε στη Nορβηγία .

Τρία χρόνια μετά ωστόσο όλα ανατρέπονται! 

Τον Οκτώβριο του 2015 μητέρα και παιδί ταξίδεψαν στη Νορβηγία για να περάσουν μερικές ημέρες με τον 45χρονο.

Αυτός ωστόσο εκδηλώνει μία εντελώς διαφορετική συμπεριφορά και ζητά από τη γυναίκα να μη επιστρέψει στην Κύπρο, με το παιδί, αλλά να μείνουν στη χώρα του και να μάθουν νορβηγικά. Μάλιστα βάζει μπράβους για να τις προσέχουν.

Τελικά η γυναίκα βρίσκει τον τρόπο και εξ αποστάσεως στις 19 Νοεμβρίου καταγγέλλει τον σύζυγο της για παράνομη κατακράτηση του ανήλικου παιδιού τους εκτός των ορίων της Κυπριακής Δημοκρατίας, δηλαδή στη Νορβηγία.  Εν συνεχεία μετά από αίτηση της στο Οικογενειακό Δικαστήριο Λευκωσίας, εξασφάλισε προσωρινό διάταγμα, σύμφωνα με το οποίο της παραχωρείται η προσωρινή φροντίδα και επιμέλεια της ανήλικης κόρης τους.

Το όνομα της μικρής τοποθετήθηκε στο Stop List και απαγορεύτηκε στον πατέρα της ή σε οποιονδήποτε άλλο πρόσωπο να την μεταφέρει εκτός Κύπρου, χωρίς την συγκατάθεση της μητέρας ή την άδεια του Δικαστηρίου.

Η γυναίκα εντέλει μετά από απίστευτη περιπέτεια, μέσω Σουηδίας καταφέρνει να επιστρέψει στην Κύπρο. Το ζευγάρι είναι σε διάσταση. 

Δυο μήνες αργότερα και συγκεκριμένα στις 31 Ιανουαρίου 2016, οι Αστυνομικές Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, είχαν πληροφορία ότι οι τρεις ύποπτοι, την ίδια ημέρα θα έρχονταν στα κατεχόμενα και από εκεί θα περνούσαν στις ελεύθερες περιοχές για να απαγάγουν την ανήλικη, για λογαριασμό του 45χρονου πατέρα της.

Τα στοιχεία των τριών,  τοποθετήθηκαν στον κατάλογο Alert List και ενημερώθηκαν σχετικά τα αεροδρόμια  και όλα τα σημεία διέλευσης από τις κατεχόμενες περιοχές.

Πληροφορήθηκε επίσης  η μητέρα του παιδιού για να λάβει μέτρα προστασίας, σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Ξημερώματα, την 1η  Φεβρουαρίου οι τρεις Νορβηγοί εντοπίστηκαν στο οδόφραγμα Αγίου Δομετίου. Οδηγήθηκαν στο ΤΑΕ Λευκωσίας και συνελήφθησαν. Στην κατοχή τους βρέθηκαν 11 χάρτες της Κύπρου και της περιοχής Στροβόλου, γραμμένες σημειώσεις. Την διαδρομή από τα κατεχόμενα στο σπίτι, όπου διαμένει η γυναίκα με το παιδί της, το σπίτι το γονέων της, ο χώρος εργασίας της και το νηπιαγωγείο του παιδιού. 

Οι τρεις συλληφθέντες ανακρινόμενοι ανέφεραν ότι πληρώθηκαν από τον 45χρονο για να έρθουν στην Κύπρο και να μεταφέρουν μέσω λιμανιού των κατεχομένων, το αυτοκίνητο του στην Τουρκία και από εκεί στην Αγγλία για να το πωλήσουν.

Η αστυνομία αναζητά άλλα δυο πρόσωπα για την υπόθεση. Ένα αλλοδαπό και ένα Τουρκοκύπριο. Εναντίον του αλλοδαπού εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης του. Ήταν το πρόσωπο με το οποίο οι τρεις ύποπτοι συναντήθηκαν στις 14 και 15 Ιανουαρίου, όταν ξανά ήρθαν στην Κύπρο για να συλλέξουν πληροφορίες.

Οι τρεις Νορβηγοί υπό δρακόντεια μέτρα οδηγήθηκαν εκ νέου την Πέμπτη, (4/2), ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσία, το οποίο εξέδωσε διάταγμα κράτησης τους για άλλες έξι μέρες.

Σε συνεργασία με τις Νορβηγικές Αρχές θα ληφθεί κατάθεση στην Νορβηγία από τον πατέρα.

                                        

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

 

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Η σχέση της επιφανούς Κύπριας με τον Νορβηγό, το μωρό τους και οι μπράβοι (VIDEO)

LIVE ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-Υπόθεση απαγωγής 3χρονης: Η στάση των Νορβηγών στο δικαστήριο…​

LIVE ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Υπόθεση απαγωγής 3χρονης – Μαζική κάθοδος Νορβηγών δημοσιογράφων – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ​

Η Νορβηγική Αστυνομία «έδωσε» την πληροφορία για την ενδεχόμενη απαγωγή της 3χρονης Κύπριας

 ΚΥΠΡΟΣ: Υπόθεση απαγωγής 3χρονης - Τι δήλωσε ο δικηγόρος του Νορβηγού μισθοφόρου

Υπόθεση απαγωγής 3χρονης στην Κύπρο: Σεσημασμένοι και οι άλλοι δυο Νορβηγοί! - Οπλοφορία και ξυλοδαρμοί

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Έχει παραδεχθεί 100 φόνους ο ένας Νορβηγός που σχεδίαζε απαγωγή 3χρονης Κύπριας! – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Απαγωγή παιδιού: Γνώριζαν τα πάντα οι απαγωγείς – Είχε αρπάξει ξανά το παιδί ο Νορβηγός πατέρας 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το υπ. Εξωτερικών της Νορβηγίας για τη σύλληψη των τριών Νορβηγών στην Κύπρο! 

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Σχεδίαζαν απαγωγή 4χρονου κοριτσιού - Μέχρι και χάρτες είχαν μαζί τους για να το αρπάξουν

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top