ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άρχισε εντατικός διάλογος- Ανεστάλησαν τα απεργιακά μέτρα στην ξενοδοχειακή βιομηχανία

Άρχισε εντατικός διάλογος- Ανεστάλησαν τα απεργιακά μέτρα στην ξενοδοχειακή βιομηχανία

Ανεστάλησαν τα απεργιακά μέτρα, που επρόκειτο να ληφθούν σήμερα στην ξενοδοχειακή βιομηχανία από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, ύστερα από παρέμβαση της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτας Αιμιλιανίδου.

Η Υπουργός Εργασίας δέχθηκε σήμερα τους επικεφαλής των εργοδοτικών και των συνδικαλιστικών οργανώσεων στο γραφείο της, όπου συζητήθηκαν όλα τα θέματα, που απασχολούν τις δύο πλευρές, ενώ αποφασίστηκε να συνεχίσουν εντατικές διαβουλεύσεις, με την προσωπική εμπλοκή της κ. Αιμιλιανίδου, έτσι ώστε να επιτευχθεί η ανανέωση της συλλογικής σύμβασης στην ξενοδοχειακή βιομηχανία, η οποία έληξε 31 Δεκεμβρίου του 2015.

Σε δηλώσεις της, μετά από τη συνάντηση, η Υπουργός Εργασίας είπε ότι “συμφωνήθηκε και από τα δύο μέρη ότι θα συνεχίσουν εντατικές διαβουλεύσεις -και με την προσωπική μου εμπλοκή- έτσι ώστε να μπορέσουμε να ανανεώσουμε τη συλλογική σύμβαση, η οποία υπάρχει στην ξενοδοχειακή βιομηχανία και έχει λήξει 31/12/2015”.

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι με το διάλογο μπορούν να επιλυθούν όλα τα θέματα, ενώ δεν παρέλειψε να χαιρετήσει τη συμφωνία των δύο πλευρών να συνεχίσουν το διάλογο, για να μπορέσει να εξευρεθεί η καλύτερη λύση για όλους.
Είπε ακόμα ότι τα δύο μέρη ανταποκρίθηκαν στην έκκληση του Υπουργείου Εργασίας και ανέστειλαν οποιαδήποτε απεργιακά μέτρα, για να συνεχίσει ο διάλογος.

Ερωτηθείσα αν έχουν θέσει κάποιο χρονοδιάγραμμα για ολοκλήρωση του διαλόγου, η κ. Αιμιλιανίδου είπε ότι “με βάση των Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων, όταν γίνεται διάλογος, σημαίνει ότι συνεχίζεται ο διάλογος, ώσπου να κηρυχθεί από το Υπουργείο αδιέξοδο”.

Άρα, σημείωσε, “θα συνεχίσουν εντατικές διαβουλεύσεις, αλλά δεν υπάρχει κάτι που να λέει ότι σήμερα πρέπει να αποφασίσουμε ή αύριο πρέπει να αποφασίσουμε. Το σημαντικό είναι να δούμε ότι και από τις δύο πλευρές -και αυτό είναι που έχει επιβεβαιωθεί σήμερα- υπάρχει η καλή διάθεση να εξευρεθεί λύση. Και αυτό είναι σημαντικό”.

Σε ερώτηση εάν υπήρξε κάποια μετακίνηση των δύο πλευρών από τις θέσεις τους, ώστε να βρεθεί κάποια συμβιβαστική φόρμουλα, ανέφερε ότι δεν μπήκαν σήμερα στη συζήτηση θέσεων, αλλά έπεται συζήτηση των θέσεων, έτσι ώστε να μπορέσει να κάνει την τελική της πρόταση.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι υπάρχει μια ιδιαίτερη ευαισθησία για το θέμα του τουρισμού, γιατί είναι ένας από τους τομείς ο οποίος παραμένει στην οικονομία μετά από την κρίση να λειτουργεί σαν ατμομηχανή, η Υπουργός Εργασίας είπε: “Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία και γι` αυτό οι προσπάθειες όλων είναι να υπάρξει εργατική ειρήνη. Ο τουρισμός είναι πραγματικά το σημαντικό θέμα σήμερα στον τόπο μας, με την οικονομική κρίση, αλλά με το ίδιο τρόπο αντιμετωπίζουμε ως Υπουργείο Εργασίας και τους εργαζόμενους. Και αυτό είναι το σημαντικό ότι σήμερα όλοι μαζί συμφώνησαν να βρουν τις καλύτερες λύσεις”.

Κληθείσα να σχολιάσει πληροφορίες ότι ξενοδόχοι βάζουν υπαλλήλους να δουλεύουν με 2,80 ευρώ την ώρα και να δουλεύουν 60 ώρες την εβδομάδα αντί 48, η Υπουργός Εργασίας απάντησε ότι δεν προτίθεται να συζητήσει δημόσια τέτοια θέματα, από τη στιγμή που γίνεται διάλογος για επίλυση των όποιων προβλημάτων υπάρχουν.

“Δεν νομίζω ότι θα δώσω οποιαδήποτε καλή υπηρεσία με το να συζητήσω σε αυτό το στάδιο αυτά τα θέματα. Σε αυτό το στάδιο εγώ προσωπικά θα είμαι μαζί τους για να συζητήσουμε αυτά τα θέματα και να καταλήξουμε στο καλύτερο για τον τόπο μας. Γιατί εκείνο που έχει σημασία είναι η οικονομία του τόπου μας, η προστασία των εργαζομένων και σε αυτό θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις”, είπε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top