ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Κωνσταντίνος και ο Αντρέας να είναι οι τελευταίοι νεκροί στην άσφαλτο! «Ας σκεφτούμε τις οικογένειες…» Έκκληση της Αστυνομίας

Ο Κωνσταντίνος και ο Αντρέας να είναι οι τελευταίοι νεκροί στην άσφαλτο! «Ας σκεφτούμε τις οικογένειες…» Έκκληση της Αστυνομίας

Ο Εκπρόσωπος τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης δήλωσε ότι από την αρχή του χρόνου έχασαν την ζωή τους πέντε άνθρωποι σε ισάριθμες τροχαίες θανατηφόρες συγκρούσεις, με τελευταία θύματα δυο 18χρονους, τον Κωνσταντίνο Νικολάου και τον Αντρέα Παύλου.

Στα τελευταία δυστυχήματα, ανέφερε ο κ. Αγγελίδης, υπήρχαν σωρεία παραβάσεων κάτι που προβληματίζει και ανησυχεί την Αστυνομία. Αν σκεφτούμε τις οικογένειες, είπε, χάνονται ζωές άδικα στην άσφαλτο.

Μιλώντας στην αστυνομική διεύθυνση Πάφου ο κ.Αγγελίδης ανέφερε ότι σε όλα τα δυστυχήματα ο ανθρώπινος παράγοντας υπήρξε καθοριστικός.

Απεύθυνε έκκληση στους οδηγούς να είναι συγκεντρωμένοι και αφοσιωμένοι στην οδήγηση και να ακολουθούν πιστά τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Η έκκληση, είπε, είναι προς όλους "ξεκινώντας από την οικογένεια, το φιλικό περιβάλλον, το οικογενειακό περιβάλλον και προς όλους τους πολίτες” έτσι ώστε να υπάρχει μια συνεργασία για να σταματήσει αυτό το φαινόμενο.

Ο Ανδρέας Αγγελίδης επικαλούμενος τα στοιχεία των ελέγχων που γίνονται ανέφερε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την υπερβολική ταχύτητα, την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης και τη μη χρήσης ζώνης ή κράνους.

Οι συνθήκες κάθε δυστυχήματος εξετάζονται με προσοχή και εξάγονται συμπεράσματα, συνέχισε, καλώντας όλους να συμβάλουν στην μείωση των δυστυχημάτων.

Η Αστυνομία εργάζεται σε όλα τα επίπεδα για την μείωση των δυστυχημάτων, πρόσθεσε, τονίζοντας ότι και στα θέματα αυτά η επικοινωνία με τους πολίτες μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να επιφέρει.

Κάλεσε τους πολίτες όπου εντοπίζουν παραβατική συμπεριφορά στους δρόμους να το καταγγέλλουν για να προλαβαίνουν δυσάρεστες καταστάσεις και δυστυχήματα.

Συγκεκριμένα κάλεσε τους πολίτες που παρατηρούν κάποια τροχαία παράβαση σε οποιοδήποτε δρόμο να ενημερώσουν αμέσως την Αστυνομία είτε στο 1460, είτε στο 199 και να το αναφέρουν είτε επώνυμα είτε ανώνυμα, ώστε η Αστυνομία να ενεργοποιηθεί, να κινητοποιηθεί και να προληφθούν δυσάρεστες καταστάσεις.

Ο κ. Αγγελίδης απηύθυνε τέλος έκκληση και προς τα ΜΜΕ να συνεχίσουν να απευθύνουν εκκλήσεις ώστε να στέλνονται τα σωστά μηνύματα προς τον κόσμο .

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top