ΚΟΣΜΟΣ

Περίπου 250.000 παιδιά ζουν σε καθεστώς πολιορκίας στη Συρία

Περίπου 250.000 παιδιά ζουν σε καθεστώς πολιορκίας στη Συρία

Πολλά παιδιά στη Συρία είναι άρρωστα, πεινασμένα και συχνά αναγκάζονται να στρατολογηθούν σε ένοπλες ομάδες, ήδη από την ηλικία των οκτώ ετών, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιοποίησε σήμερα η μη κερδοσκοπική οργάνωση "Save the Children".

Όπως μεταδίδει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSAmed, η έκθεση με τίτλο «Παιδική ηλικία υπό πολιορκία» αναφέρει ότι 250.000 παιδιά περίπου διαμένουν σε πόλεις που βρίσκονται σε καθεστώς πολιορκίας.

Το 46,6% των θυμάτων στις περιοχές αυτές εμφανίζεται κάτω των 14 ετών, προστίθεται στην έκθεση, ενώ πολλοί είναι υποσιτισμένοι και δεν έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας.

Σύμφωνα με την οργάνωση, κατά το 2015, το 22% των αεροπορικών επιδρομών διεξήχθη σε περιοχές υπό πολιορκία, όπου καταγράφηκε αύξηση στα ποσοστά χρήσης ναρκωτικών από πολύ νεαρούς, καθώς επίσης και σεξουαλική κακοποίηση σε εφήβους αλλά και πρώιμοι γάμοι.

Από την έναρξη του πολέμου στη Συρία, έχουν καταγραφεί περίπου 6,6 εκ. εκτοπισμένοι στο εσωτερικό της χώρας και 4,7 εκ. οι οποίοι κατέφυγαν σε γειτονικές χώρες και στην Ευρώπη.

Ο Γενικός Διευθυντής της οργάνωσης Valerio Neri ανέφερε ότι παιδιά πεθαίνουν εξαιτίας της έλλειψης σε φαγητό και φάρμακα, αλλά και για παράλογα αίτια, όπως την κατάποση δηλητηρίου καθώς αναζητούν φαγητό, ενώ μερικά χιλιόμετρα μακριά υπάρχουν αποθήκες γεμάτες με βοήθεια

Χαρακτήρισε τις περιοχές αυτές, ανοιχτές φυλακές στις οποίες διαμένουν παιδιά, ενώ ελεύθεροι σκοπευτές πυροβολούν οποιονδήποτε προσπαθεί να διαφύγει. Τα παιδιά αυτά πληρώνουν το τίμημα της απραξίας του κόσμου, είπε.

Ο Neri ζητά να τερματιστεί το καθεστώς πολιορκίας και ζητά να δοθεί άμεση πρόσβαση για την μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας, καθώς και να σταματήσουν οι επιθέσεις εναντίον σχολείων, νοσοκομείων και υποδομών ζωτικής σημασίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έθεσαν σε διαθεσιμότητα καθηγητή στη Λεμεσό που φέρεται να φίλησε μαθήτρια στο στόμα

Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού του άτυχου 52χρονου στο Παραλίμνι

Στην Αστυνομία οι πρώτες υποθέσεις για ψευδείς μετοικίσεις εκλογέων - Πού προκύπτει το πρόβλημα

E-kalathi: Μεγάλο ενδιαφέρον από εταιρείες - Αξιολογούνται οι προσφορές - Πότε αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Πρόταση να απομακρύνονται με ρυμούλκηση τα οχήματα που σταθμεύουν παράνομα - Λεπτομέρειες

Εκπρόσωπος της Κομισιόν: Λάθος η απαγόρευση της σημαίας ΕΕ στη Eurovision



Μονή Αββακούμ: Καταθέτει στην Ανακριτική ο εν αργία Αρχιμανδρίτης Πορφύριος

Μονή Αββακούμ: Καταθέτει στην Ανακριτική ο εν αργία Αρχιμανδρίτης Πορφύριος

Στην Αρχιεπισκοπή, συνοδευόμενος με από τους δικηγόρους του, έφτασε ο εν αργία Αρχιμανδρίτης, Πορφύριος, ο οποίος αναμένεται να καταθέσει ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής, για το σκάνδαλο της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top