ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εθνοφρουροί σας ενδιαφέρει - Στρατιωτική Θητεία και Παράλληλες Σπουδές στο ΑΠΚΥ!

Εθνοφρουροί σας ενδιαφέρει - Στρατιωτική Θητεία και Παράλληλες Σπουδές στο ΑΠΚΥ!

Το ενδιαφέρον των Εθνοφρουρών για συμμετοχή στα εξ αποστάσεως προπτυχιακά προγράμματα του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ) σημείωσε μια αύξηση της τάξης του 45% κατά το τρέχον ακαδημαϊκό εξάμηνο, ανεβάζοντας τον αριθμό των φοιτητών σε 122, από 86 που είχαν εγγραφεί στην περσινή, πιλοτική περίοδο.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Άμυνας Χριστόφορο Φωκαΐδη, οι επιλογές που προσφέρονται μέσω των διαφόρων προγραμμάτων έναρξης σπουδών, των επιμορφωτικών προγραμμάτων απόκτησης δεξιοτήτων και των διαγωνισμών ανάδειξης της επιχειρηματικότητας, στοχεύουν στο να καταστεί ο χρόνος της στρατιωτικής θητείας όσο πιο παραγωγικός, χρήσιμος και ωφέλιμος για τους Εθνοφρουρούς. «Στην προσπάθεια αυτή, το ΑΠΚΥ είναι πολύτιμος συνεργάτης και εταίρος», είπε.

Ο κ. Φωκαΐδης μιλούσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στο ΑΠΚΥ, στην παρουσία του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του πανεπιστημίου, Κώστα Χρίστου, όπου εξαγγέλθηκαν δύο νέες πρωτοβουλίες για τους στρατιώτες. Η πρώτη αφορά στη συνέχιση των εξειδικευμένων προγραμμάτων εξ αποστάσεως επιμόρφωσης Εθνοφρουρών σε θέματα επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, ενώ η δεύτερη είναι ένας Διαγωνισμός Καινοτόμων Επιχειρηματικών Ιδεών.

Σύμφωνα με τον Υπουργό, υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση από τους στρατιώτες για το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως φοίτησης, που προσφέρεται από πέρυσι σε συνεργασία με το ΑΠΚΥ. Παράλληλα, ο κ. Φωκαΐδης διαβεβαίωσε ότι υπάρχουν όλες οι απαραίτητες δικλείδες ασφαλείας, που θα αποτρέψουν μια πιθανή κατάχρηση του προγράμματος.

«Θέλω ρητώς και κατηγορηματικά να πω ότι όχι μόνο δεν μειώνεται το αξιόμαχο, αλλά αντίθετα αν έχεις στρατιώτες οι οποίοι αισθάνονται ικανοποίηση, γιατί αξιοποιούν τον ελεύθερό τους χρόνο παραγωγικά», αυτοί «καλύτερα αποδίδουν και για τον οργανισμό, την υπηρεσία ή το κράτος», όπως συμβαίνει και με τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις, είπε.

Από την πλευρά του, ο κ. Χρίστου εκτίμησε ότι η αύξηση στη ζήτηση των προγραμμάτων από τους Εθνοφρουρούς θα συνεχιστεί και του χρόνου, καθώς το πανεπιστήμιο σκοπεύει να προσφέρει μια μεγάλη γκάμα μαθημάτων, ενώ οι σπουδές αυτές αναγνωρίζονται στη συνέχεια από όλα τα πανεπιστήμια της Κύπρου.

Οι αιτήσεις για την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά ανοίγουν την προσεχή Τρίτη, με καταληκτική ημερομηνία την 9 Μαΐου 2016.

Οι νέες πρωτοβουλίες

Όσον αφορά τις δύο νέες πρωτοβουλίες που εξαγγέλθηκαν σήμερα, στο πλαίσιο της «πολιτικής θετικών κινήτρων» που υλοποιεί το Υπουργείο Άμυνας, ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΑΠΚΥ είπε ότι εδώ και λίγες ημέρες, οι Εθνοφρουροί μπορούν ήδη να υποβάλλουν αιτήσεις για το πρόγραμμα κατάρτισης «Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία», το οποίο θα λειτουργήσει από τον Μάιο.

Τον προσεχή Σεπτέμβρη, εξάλλου, θα λειτουργήσουν δύο ακόμη προγράμματα με θέμα την «Ίδρυση, λειτουργία και οργάνωση σύγχρονων επιχειρήσεων» και τη «Συμβίωση Ανθρώπου - Υπολογιστή».

Σύμφωνα με τον κ. Χρίστου, η διαδικασία αυτή παρέχεται χωρίς κόστος στους Εθνοφρουρούς και γίνεται εξ αποστάσεως, κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας.

Όσον αφορά τον Διαγωνισμό Καινοτόμων Επιχειρηματικών Ιδεών, που διοργανώνεται από το Υπουργείο Άμυνας και το ΑΠΚΥ, με στρατηγικούς εταίρους τη Cyta και την KPMG, είπε ότι στόχο έχει να ωθήσει τους Εθνοφρουρούς με έφεση στην επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, να αναδείξουν τη δημιουργικότητά τους.

Είπε ακόμη ότι οι επιχειρηματικές προτάσεις που θα υποβληθούν, θα αξιολογηθούν και θα λάβουν την κατάλληλη καθοδήγηση από ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες, ώστε να καταλήξουν σε ένα πλήρες επιχειρηματικό σχέδιο.

Η στήριξη, κατά τον κ. Χρίστου, θα είναι «και έμπρακτη και οικονομική», ώστε οι καλύτερες ιδέες του διαγωνισμού να μετατραπούν σε συγκεκριμένες, υλοποιήσιμες πρωτοβουλίες, είτε για την ίδρυση επιχειρήσεων, είτε για την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών.

Η πρώτη φάση του διαγωνισμού θα αρχίσει άμεσα και θα ολοκληρωθεί στις 15 Απριλίου, με τους Εθνοφρουρούς να καλούνται στο διάστημα αυτό να υποβάλουν το σκεπτικό τους στην Επιτροπή του διαγωνισμού. Σχετικές πληροφορίες έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του πανεπιστημίου www.ouc.ac.cy 

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top