ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε απεργία διαρκείας κατέρχονται από τις 6 Απριλίου οι εργαζόμενοι στην ΑΗΚ

Σε απεργία διαρκείας κατέρχονται από τις 6 Απριλίου οι εργαζόμενοι στην ΑΗΚ

Σε απεργία διαρκείας κατέρχεται από τις 6 Απριλίου το προσωπικό της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου.

Η απόφαση λήφθηκε κατά την έκτακτη συνεδρία, που πραγματοποίησαν σήμερα οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΕΠΟΠΑΗ, ΣΗΔΗΚΕΚ – ΑΗΚ, ΣΕΠΑΗΚ και ΣΥΒΑΗΚ.

Οι υπάλληλοι της ΑΗΚ διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο των Δημοσίων Οργανισμών και τις κρατικές επιχειρήσεις αλλά και για τον περί ρύθμισης της αγοράς ηλεκτρικού ρεύματος τροποποιητικό νόμο.

Σύμφωνα με επιστολή που στάληκε σήμερα στην ΑΗΚ, που κοινοποιήθηκε στα ΜΜΕ, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις αναφέρουν ότι “στρατηγικός στόχος του Υπουργείου είναι η αποκαθετοποίηση και κατάργηση της ΑΗΚ, με ενέργειες που όχι μόνο είναι έξω στα πλαίσια της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου, αλλά και σε πλήρη αντίθεση με τα όσα διαμείφθηκαν στη σύσκεψη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας”.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις καταδικάζουν και απορρίπτουν ομόφωνα τις ενέργειες του Υπουργείου Εμπορίου διότι, όπως υποστηρίζουν, “στοχεύουν στην αποδόμηση, την αποδυνάμωση, τη διάλυση και τέλος την εκποίηση της ΑΗΚ”.

Σύμφωνα με την επιστολή, την προσεχή Πέμπτη, 24 Μαρτίου του 2016, θα γίνουν τοπικές συγκεντρώσεις προς ενημέρωση όλων των εργαζομένων της ΑΗΚ, ενώ στις 6 Απριλίου θα ξεκινήσουν μέτρα διαρκείας από ολόκληρο το προσωπικό της ΑΗΚ.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις θεωρούν ότι “ο Υπουργός και το Υπουργείο φέρουν ακεραία την ευθύνη γι` αυτή την αρνητική εξέλιξη, καθώς και τα όποια αρνητικά αποτελέσματα παρουσιαστούν στον τόπο”, καταλήγει η επιστολή.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Στην δημοσιότητα το όνομα και τα στοιχεία της άτυχης 77χρονης που παρασύρθηκε από όχημα στη Λευκωσία - Ζητά την βοήθεια του κοινού η Αστυνομία

Απίστευτο κι όμως κυπριακό: Μερίδα περιπτέρων πουλά προϊόντα κάνναβης - Δείτε φωτογραφίες

Αυξημένο το επίδομα Τέκνου φέτος - Πότε θα καταβληθεί το επίδομα Πολύτεκνης Μάνας - Όλες οι πληροφορίες

Τελικός Κυπέλλου: Αυτά είναι τα μέτρα ασφαλείας για το Ομόνοια - Πάφος

Μαζικά απειλητικά email σε σχολεία: Ζητήθηκε συνδρομή της Interpol και Europol - Οι ενέργειες που γίνονται



Καταχωρήθηκε η ένσταση Οδυσσέα στην παύση του – 72 σελίδες το έγγραφο

Καταχωρήθηκε η ένσταση Οδυσσέα στην παύση του – 72 σελίδες το έγγραφο

Καταχωρήθηκε σήμερα Παρασκευή 17/5 γύρω στις 11 το πρωί ενώπιον του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου η ένσταση του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, κατά της αίτησης του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, για παύση του πρώτου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top