ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοβαρές διαφωνίες για τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης

Σοβαρές διαφωνίες για τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης

Σοβαρές διαφωνίες παραμένουν στο θέμα της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών Γιάννο Λαμάρη.

Η Επιτροπή συνέχισε σήμερα τη συζήτηση των νομοσχεδίων που αφορούν τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης.

«Η συζήτηση συνεχίστηκε με πάρα πολλές δυσκολίες» όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Λαμάρης, προσθέτοντας πως «ακούστηκαν οι απόψεις και διαφάνηκαν οι διαφορές που υπάρχουν».

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής, οι διαφορές αφορούν κυρίως τον τρόπο σύστασης των επαρχιακών συμβουλίων, αν θα γίνεται με άμεσες εκλογές ή με έμμεσο τρόπο, δηλαδή, κατ` αναλογία των τοπικών αρχών που θα συμμετέχουν.

Η συντριπτική πλειοψηφία υιοθετεί τον έμμεσο τρόπο και φαίνεται ότι θα γίνει αποδεκτό και από το Υπουργείο Εσωτερικών, όπως είπε.

Μεγάλες διαφορές υπάρχουν και στο θέμα των αρμοδιοτήτων των επαρχιακών συμβουλίων, όπου, για παράδειγμα, οι τοπικές αρχές επιθυμούν να διατηρήσουν το δικαίωμα της έκδοσης αδειών οικοδομής.

Επίσης μεγάλη διαφωνία φαίνεται ότι υπάρχει και στο θέμα των τοπικών συμβουλίων διαχείρισης υδάτων, με τον πρόεδρο της Ένωσης Κοινοτήτων να έχει δηλώσει στην Επιτροπή ότι δεν θα υιοθετήσουν το νόμο αν δεν γίνει αποδεκτή η θέση τους τα τοπικά συμβούλια διαχείρισης υδάτων να παραμείνουν στην τοπική αρχή.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εσωτερικών, ο ΔΗΣΥ ετοιμάζει πρόταση για μείωση των δήμων.

Όπως είπε, στην πρωινή σύσκεψη των αρχηγών ο Πρόεδρος του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου δήλωσε ότι θα καταθέσει πρόταση νόμου για μείωση των δήμων.

«Αν και αυτό γίνει πραγματικότητα προς τι να συζητούμε σε μια Επιτροπή της Βουλής, τόσες συνεδρίες, για να βρούμε τις καλύτερες λύσεις για μια μεταρρύθμιση», είπε και πρόσθεσε πως «θα περιμένουμε να δούμε την πρόταση νόμου».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top