ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Απελευθερώθηκαν 75 σκλάβες του σεξ από κύκλωμα τράφικινγκ

Λίβανος: Απελευθερώθηκαν 75 σκλάβες του σεξ από κύκλωμα τράφικινγκ

Εξαρθρώθηκε το μεγαλύτερο κύκλωμα από την αρχή του εμφυλίου.

Οι δυνάμεις ασφαλείας του Λιβάνου προχώρησαν στην εξάρθρωση του μεγαλύτερου κυκλώματος εμπορίας λευκής σαρκός από την έναρξη του εμφυλίου πολέμου στη Συρία το 2011, και απελευθέρωσε 75 σκλάβες του σεξ, οι περισσότερες από τη Συρία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Δυνάμεων Εσωτερικής Ασφάλειας (FSI), οι γυναίκες έπεσαν θύματα βιασμού, ξυλοδαρμών, ενώ κάποιες από αυτές φέρουν σημάδια «ακρωτηριασμού».

Αξιωματικοί της αστυνομίας της περιοχής του Όρους Λίβανος, βορείως της Βηρυτού, εντόπισαν και συνέλαβαν σπείρα που είχε οργανώσει το πιο επικίνδυνο κύκλωμα τράφικινγκ στον Λίβανο, σύμφωνα με τις FSI.

Οι Δυνάμεις Εσωτερικής Ασφάλειας «διέσωσαν 75 γυναίκες, η πλειονότητα των οποίων είναι από τη Συρία, οι οποίες είχαν υποστεί ξυλοδαρμούς, ψυχολογικά και σωματικά βασανιστήρια, είχαν εξαναγκαστεί να επιδίδονται σε σεξουαλικές πράξεις ενώ ελήφθησαν άσεμνες φωτογραφίες τους και στη συνέχεια διανεμήθηκαν».

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, δέκα άνδρες και οκτώ γυναίκες που φρουρούσαν τα διαμερίσματα μέσα στα οποία κρατούνταν τα θύματα συνελήφθησαν, ενώ δύο ακόμη μέλη του κυκλώματος διαφεύγουν.

Η πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας είπε ότι «βρέθηκε επίσης ένα βρέφος οκτώ μηνών, το οποίο κατά τα φαινόμενα είναι το παιδί μιας από τις γυναίκες που διασώθηκαν. Όπως σε κάθε πόλεμο, η σύγκρουση στη Συρία κατέστησε τις γυναίκες και τα παιδιά πιο ευάλωτα, αυτά είναι που πληρώνουν το μεγαλύτερο τίμημα».

Υπενθυμίζεται πως ο Λίβανος φιλοξενεί περισσότερους από 1,1 εκατομμύριο Σύρους που διέφυγαν από τον πόλεμο, δηλαδή το ένα τέταρτο του πληθυσμού του, ποσοστό που αποτελεί τη μεγαλύτερη αναλογία προσφύγων παγκοσμίως. Μεγάλος αριθμός αυτών ζουν σε ιδιαίτερα επισφαλείς συνθήκες.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Τραυματισμός 29χρονου: Καταζητείται ο 33χρονος συγκάτοικος του - Τον μαχαίρωσε έπειτα από λογομαχία

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Δίκη για το Μάτι: Φυλάκιση από 111 έως 3 έτη στους 6 ενόχους - Εξαγοράσιμη η ποινή, αφέθηκαν ελεύθεροι

Εκλογές 2024: Αυτή είναι η κοινότητα με τους λιγότερους εκλογείς



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top