ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσαβούσογλου: «Σημαντική η σταθερότητα στην 'ΤΔΒΚ' για τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό»

Τσαβούσογλου: «Σημαντική η σταθερότητα στην 'ΤΔΒΚ' για τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό»

Δεν πρέπει να διασαλευθεί η σταθερότητα στα κατεχόμενα σύμφωνα με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο οποίος ανέφερε πως αυτή η περίοδος είναι κρίσιμη για το Κυπριακό.

Οι δηλώσεις έγιναν σε συνάντησή του με τον νέο `Πρωθυπουργό` των κατεχομένων Χουσεϊν Όζγκιυργκιουν στην οποία συμμετείχαν και ο `αντιπρόεδρος` και `υπουργός` θησαυροφυλακίου Σερντάρ Ντενκτάς, ο `υπουργός εξωτερικών` Ταχσίν Ερτουγρούλογλου και ο `υπουργός οικονομικών Σουνάτ Ατούν`.

Όπως μεταδίδει η εφημερίδα Μιλλιέτ, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι "η ίδρυση της `κυβέρνησης` σε σύντομο χρονικό διάστημα είναι σημαντική για την σταθερότητα". Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι "δεν πρέπει να χαλάσει η σταθερότητα" αναφέροντας ότι είναι κρίσιμη η περίοδος για το Κυπριακό.

"Στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων είναι σημαντική και η αρμονία και η σταθερότητα . Στηρίζουμε μέχρι τέλους την σταθερότητα στην `ΤΔΒΚ` και τη διαδικασία διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό", είπε ο Κ. Τσαβούσογλου.

Ο Τούρκος Υπουργός ανέφερε ακόμη ότι δεν παρεμβαίνει η Τουρκία στην `ίδρυση κυβέρνησης` αλλά είναι σημαντική η ίδρυση της σε σύντομο χρονικό διάστημα. Όπως είπε "τα κόμματα ιδρύουν συνασπισμούς με βάση τις δικές τους επιλογές" και πρόσθεσε: "Δεν μας αφορά ποιο κόμμα και πως ίδρυσε συνασπισμό. Είμαστε ικανοποιημένοι να συνεχιστεί η σταθερότητα. Και έτσι πρέπει να είναι. Είναι σημαντική η διαδικασία για το Κυπριακό".

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ευχήθηκε τη συνέχιση στενής συνεργασίας με την Τουρκία. Είπε ότι το `υπουργικό` αποτελείται από νέους και δυναμικούς υπουργούς. "Είναι καλό για τις διαπραγματεύσεις να προχωρεί η `ΤΔΒΚ` σε κάθε πεδίο", ανέφερε.

Από την πλευρά του ο Χουσεϊν Όζγιουργκιουν ανέφερε ότι πρώτος στόχος τους είναι να συνεργαστούν με την η μητέρα πατρίδα.

KΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να καταχωρηθεί στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο από τη νομική ομάδα του Γενικού Εισαγγελέα, αίτημα για παύση του Γενικού Ελεγκτή, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top