Πάνος Καμμένος: Ανοίγει ο «Φάκελος της Κύπρου» – «Θα δοθούν όλα τα στοιχεία στη δημοσιότητα»

Πάνος Καμμένος: Ανοίγει ο «Φάκελος της Κύπρου» – «Θα δοθούν όλα τα στοιχεία στη δημοσιότητα»

Σε δύο σημαντικές εξαγγελίες προχώρησε την Παρασκευή (27/05) ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Σύμφωνα με Ελλαδικά μέσα ενημέρωσης, ο υπουργός αναφέρθηκε στην υπόθεση της μεγαλονήσου λέγοντας πως όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το ελληνικό κράτος για την τραγωδία της Κύπρου γνωστά ως «Φάκελος της Κύπρου» πρόκειται να δημοσιοποιηθούν στον ελληνικό λαό 42 χρόνια μετά τα τραγικά γεγονότα του Ιουλίου του 1974.

Παράλληλα ο Π.Καμμένος ανέφερε πως το ίδιο θα γίνει και με την υπόθεση «ΒΕΛΟΣ» την αυτομόληση δηλαδή του αντιτορπιλικού του ΠΝ στην Ιταλία τον Μάιο του 1973.

Παράλληλα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εξήγγειλε τη δημιουργία γραφείου Βετεράνων στο ΥΠΕΘΑ ένα σημαντικό βήμα για να ακούγονται και οι απόστρατοι των ΕΔ. 

Από Pronews.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Περιορισμένη αισιοδοξία» για τη Νέα Υόρκη - Στις 2 τα ξημερώματα η έναρξη της συνάντησης

«Περιορισμένη αισιοδοξία» για τη Νέα Υόρκη - Στις 2 τα ξημερώματα η έναρξη της συνάντησης

«Περιορισμένη αισιοδοξία» εξέφρασαν αρμόδιες πηγές την Τετάρτη σε σχέση με το αποτέλεσμα της άτυπης διευρυμένης συνάντησης για το Κυπριακό υπό τον ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, σημειώνοντας όμως την ετοιμότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς να συζητήσει για τα θέματα που εκκρεμούν όσον αφορά στα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης αλλά και για περισσότερη πρόοδο σχετικά με την όλη διαδικασία.