ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Υπόθεση Ερωτοκρίτου: Αναβολή αντεξέτασεις του Δικηγόρου- Πρόβλημα υγείας ο λόγος

Υπόθεση Ερωτοκρίτου: Αναβολή αντεξέτασεις του Δικηγόρου- Πρόβλημα υγείας ο λόγος

Για τις 23 Ιουνίου, λόγω δυνατών πόνων στην σπονδυλική του στήλη, αναβλήθηκε μεσούσης της διαδικασίας σήμερα (17/6) ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας η ολοκλήρωση της αντεξέτασης του δικηγόρου Παναγιώτη Νεοκλέους εκ των κατηγορούμενων στην ποινική υπόθεση εναντίον και του τέως Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Ρίκκου Ερωτοκρίτου, του δικηγόρου Ανδρέα Κυπρίζογλου και της εταιρείας «Ανδρέας Νεοκλέους ΔΕΠΕ».

Την αναβολή ζήτησε μετά από διάλειμμα ο δικηγόρος του κ. Νεοκλέους Αλέκος Μαρκίδης λόγω όπως διευκρίνισε, «δυνατών πόνων που αισθάνεται στην σπονδυλική στήλη». Για την αναβολή δεν είχε ένσταση ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Ηλίας Στεφάνου, ούτε και οι υπόλοιποι δικηγόροι υπεράσπισης.

Η επόμενη δικάσιμος ορίστηκε την Πέμπτη, 23 Ιουνίου, στις 1000, ενώ ορίστηκε και η Πέμπτη 30 Ιουνίου στις 0900.

Νωρίτερα σήμερα είχε συνεχιστεί η αντεξέταση του κ. Νεοκλέους από τον κ. Στεφάνου ο οποίος υπέβαλε μεταξύ άλλων στον κατηγορούμενο ότι όταν παρέλαβε την μπλε κλήτευση για την 2η αγωγή στην υπόθεση συμψηφισμού του κ. Ερωτοκρίτου γνώριζε πολύ καλά ότι εξωθεσμικά παραλάμβανε ένα κλητήριο ένταλμα, θέση που ο κ. Νεοκλέους απέρριψε.

Σειρά ερωτήσεων απάντησε και για το πότε έγινε γνώστης της υπόθεσης και εάν είχε δει εν τέλει το το email της 23ης Οκτωβρίου 2013 από πλευράς Διαχειρίστριας. Η μνήμη μου είναι στη βάση των εγγράφων, διευκρίνισε.

Ο κ. Νεοκλέους διαφώνησε με τις υποβολές του κ. Στεφάνου ότι ουδέποτε προωθήθηκε το email στις 23/10 γιατί αν ήταν έτσι θα φαινόταν από την έρευνα που έγινε τον Νοέμβριο.

Ούτε και έδωσες την αγωγή με το μπλε χαρτί στην κ. Σόνια για καταχώρηση, υπέβαλε ο κ. Στεφάνου αναφερόμενος στη 2η αγωγή την οποία είχε παραλάβει προσωπικά ο ίδιος ο κ. Νεοκλέους από τον δικαστικό επιδότη Π. Κλείτου και που σύμφωνα με τον κατηγορούμενο είχε δώσει στην κ. Σόνια Παπαλεοντίου για καταχώρηση κατά λάθος σε φάκελο άλλης υπόθεσης με τον ίδιο ενάγοντα που ήταν σε εξέλιξη.

Σε σχέση με το email από την Ειδική Διαχειρίστρια της Λαϊκής 23/10, ο κ. Στεφάνου εισηγήθηκε στον κατηγορούμενο ότι «ακόμα κι αν το προωθήσατε δεν αλλάζει τίποτε επί της ουσίας στη θέση μου ότι το είδατε και ότι ούτε εσείς ούτε η κατηγορούμενη 3 (δικηγορικό γραφείο) προχωρήσατε σε εμφάνιση».

Η κατηγορούμενη 3 και εγώ προσωπικά εργαζόμασταν κάτω από ρητές οδηγίες από την Ειδική Διαχειρίστρια για σοβαρότατες υποθέσεις, ανέφερε ο κ. Νεοκλέους, λέγοντας αναφορικά με την υποβολή του κ. Στεφάνου ότι «σε καμιά περίπτωση δεν ισχύει αυτό».

Μετά την αντεξέταση του κ. Νεοκλέους και την ενδεχόμενη επανεξέταση του και κλήτευση μαρτύρων υπεράσπισης από το δικηγόρο του, ολοκληρώνεται η διαδικασία της απολογίας και των τεσσάρων κατηγορουμένων.

Ακολούθως, οι διάδικοι θα προβούν στις τελικές τους αγορεύσεις και το Δικαστήριο θα εκδώσει την απόφαση του στην υπόθεση, η οποία άρχισε τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για τη διάπραξη ποινικών αδικημάτων που επισύρουν ποινή φυλάκισης μέχρι και εφτά χρόνια.

Συγκεκριμένα, ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου αντιμετωπίζει τις κατηγορίες του δεκασμού δημόσιου λειτουργού, της δωροληψίας οικείων αξιωματούχων, των συναλλαγών με αντιπροσώπους, οι οποίες υποδηλώνουν διαφθορά, και της κατάχρησης εξουσίας.

Οι Παναγιώτης Νεοκλέους και το δικηγορικό γραφείο «Ανδρέας Νεοκλέους ΔΕΠΕ» αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες του δεκασμού δημόσιου λειτουργού, της ενεργού δωροδοκίας οικείων δημόσιων αξιωματούχων και των συναλλαγών με αντιπροσώπους, οι οποίες υποδηλώνουν διαφθορά.

Και οι 4 κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν, επίσης, τις κατηγορίες της συνωμοσίας προς ανατροπή της πορείας της δικαιοσύνης και συνωμοσίας προς καταδολίευση.

Σημειώνεται ότι το Δικαστήριο αθώωσε και απάλλαξε τον κ. Ερωτοκρίτου από την κατηγορία της δωροληψίας για επίδειξη εύνοιας από δημόσιο λειτουργό.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Προειδοποιητική σήμανση στους δρόμους: Όσα πρέπει να γνωρίζουμε - Πού τοποθετήθηκαν μέχρι σήμερα

Μπορεί o εργοδότης να καθυστερεί την καταβολή του μισθού σε ένα εργοδοτούμενο; - Τι προνοεί ο Νόμος

Έτσι θα χάσουμε τα περιττά κιλά πριν το καλοκαίρι – Τα πέντε χρήσιμα tips -  Τι ισχύει για καρπούζι και παγωτό – Απαντά ειδικός στο «Τ»

Χαμάς: Πατέρας και γιος ομολογούν πως βίασαν Ισραηλινή και μετά την εκτέλεσαν

Ζωζώ Σαπουντζάκη: Έγινε 87 χρόνων και το γιόρτασε με ένα μεγάλο πάρτι

Γιώργος Μαζωνάκης: Η πρώτη ανάρτηση μετά την αποκάλυψη για τη δικαστική διαμάχη με την αδερφή του



ΠτΔ για Κυπριακό: Στο περίμενε για επάνοδο Ολγκίν - Ενημερώθηκε από Μητσοτάκη για συνάντηση με Ερντογάν

ΠτΔ για Κυπριακό: Στο περίμενε για επάνοδο Ολγκίν - Ενημερώθηκε από Μητσοτάκη για συνάντηση με Ερντογάν

Σε δηλώσεις του μετά τα εγκαίνια έργων στην Πέγεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο Κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top