ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ξυλοκόπησαν άγρια πέντε Τουρκοκύπριους στο Φρέναρος – Το ψευδοκράτος ζήτησε από την Αστυνομία να διερευνηθεί η καταγγελία

Ξυλοκόπησαν άγρια πέντε Τουρκοκύπριους στο Φρέναρος – Το ψευδοκράτος ζήτησε από την Αστυνομία να διερευνηθεί η καταγγελία

Τους επιτέθηκαν και τους κτύπησαν με αφού προηγουμένως κατάφεραν και τους ακινητοποιήσαν το όχημα τους.

Καταδίωξή τους από αυτοκίνητο και ακολούθως επίθεση εναντίον τους με ρόπαλα, στο δρόμο Φρενάρους – Αυγόρου κατήγγειλαν την Παρασκευή (24/06) στην Αστυνομία πέντε Τουρκοκύπριοι, όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, προσθέτοντας ότι η καταγγελία από την πρώτη στιγμή που έγινε άρχισε να διερευνάται από το ΤΑΕ Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με την καταγγελία των Τουρκοκυπρίων στην Αστυνομία, γύρω στις 4.30π.μ. την Παρασκευή (24/06), ενώ επέβαιναν σε αυτοκίνητο, που κινείτο στο δρόμο της κτηνοτροφικής περιοχής Σωτήρας, στην επαρχία Αμμοχώστου, αντιλήφθηκαν άγνωστο αυτοκίνητο, να τους καταδιώκει.

Οι παραπονούμενοι ανέπτυξαν ταχύτητα για να διαφύγουν, κατευθυνόμενοι προς το χωριό Φρέναρος, όπου σε κάποιο σημείο του δρόμου, το άγνωστο όχημα, κτύπησε στο πίσω μέρος του οχήματός τους, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητό τους να υποστεί αρκετές ζημιές. Η καταδίωξη, σύμφωνα πάντα με τους παραπονούμενους, συνεχίστηκε στο δρόμο, όπου σε κάποιο σημείο το όχημά τους, ανακόπηκε από το άγνωστο όχημα.

Όπως υποστήριξαν οι Τουρκοκύπριοι, τρία πρόσωπα εξήλθαν του άγνωστου αυτοκινήτου και κρατώντας ρόπαλα, τους επιτέθηκαν και τους κτύπησαν, προκαλώντας ελαφρούς τραυματισμούς σε δύο από αυτούς. Οι άγνωστοι φέρονται να προκάλεσαν επίσης ζημιές στο αυτοκίνητο των παραπονούμενων, οι οποίοι κατάφεραν να ξεφύγουν και να καλέσουν την Αστυνομία.

Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, όπου αφού έτυχαν των πρώτων βοηθειών απολύθηκαν.

Σε σχέση με το περιστατικό η “προεδρία” στα κατεχόμενα εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι «γίνεται μεγάλη ζημιά στις σχέσεις των δύο κοινοτήτων από τέτοιες μεγάλες ή μικρές επιθέσεις και η υλική αποζημίωση μόνο δεν είναι αρκετή». Προστίθεται ότι είναι ευθύνη της ελληνοκυπριακής πλευράς να βρει τους δράστες, να τους δικάσει και να κάνει τα πάντα για να αποτρέψει τέτοιες επιθέσεις.

Οι “αρχές” του ψευδοκράτους, αναφέρεται, “επικοινώνησαν αμέσως με την ελληνοκυπριακή πλευρά και έλαβαν πληροφόρηση για την επίθεση και την κατάσταση της υγείας των Τουρκοκυπρίων.”

Το ψευδορκάτος ζήτησε από την Αστυνομία να διερευνηθεί η καταγγελία και «να γίνουν όλα όσα απαιτούνται για να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη οι δράστες το συντομότερο δυνατό».

Αναφέρεται επίσης ότι ένας από τους πέντε Τουρκοκύπριοιυς επέστρεψε στα κατεχόμενα αμέσως μετά την επίθεση και οι άλλοι τέσσερις πήγαν στην Αστυνομία στις ελεύθερες περιοχές όπου έκαναν επίσημη καταγγελία. Οι τέσσερις επέστρεψαν στα κατεχόμενα στις 20:00 την Παρασκευή.

Σημειώνεται ακόμα ότι η «προεδρία» παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις σε συνεργασία με τη Δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή για την Εγκληματικότητα και την ψευδοαστυνομία.

Από ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top