Κατασκεύασαν... έξυπνο drone για αγρότες! VIDEO

Κατασκεύασαν... έξυπνο drone για αγρότες! VIDEO

Η άνοδος των drone τα τελευταία χρόνια είναι ραγδαία και έτσι οι Ιάπωνες, που φημίζονται για την έφεσή τους στον τομέα της τεχνολογίας, πήγαν ένα βήμα παρακάτω την όλη εξέλιξή τους.

Τι έκαναν; Ανέπτυξαν ένα drone με σκοπό να αντιμετωπίσουν τους μεγάλους φυσικούς εχθρούς της αγροτικής ανάπτυξης.

Η εξέλιξη του εγχειρήματος πραγματοποιήθηκε από το Saga University και την εταιρεία OPTiM η οποία ασχολείται με το IT γενικότερα, ενώ το όνομα του καρπού της συνεργασίας είναι Agri Drone. Το συγκεκριμένο “ιπτάμενο ρομπότ” λειτουργεί κατά κύριο λόγο τη νύχτα, διαθέτει υπέρυθρες και θερμικές κάμερες και μπορεί να ψεκάζει με φυτοφάρμακο στοχευμένα περιοχές στις οποίες έχει μαζευτεί μεγάλη ποσότητα εντόμων που είναι επικίνδυνα για τα φυτά.

Κάτι τέτοιο κατασκευάστηκε αφενός για το γεγονός ότι η αγροτική ανάπτυξη είναι μια βιομηχανία ζωτικής σημασίας για την Ιαπωνία και αφετέρου για να αποφευχθεί η υπερέκθεση των ανθρώπων στα φυτοφάρμακα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατασκευάστρια εταιρεία φρόντισε να ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς πελάτες -αυτούς που αποφεύγουν εντελώς τα φυτοφάρμακα- αφού έφτιαξε ένα υγρό που... τραβάει τα έντομα, έτσι ώστε να τα εντοπίσει ο αγρότης και να πράξει αναλόγως.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Λευκός καπνός για την ΑΤΑ: Οι συντεχνίες κάνουν αποδεκτή την κυβερνητική πρόταση «χωρίς να αλλάξει ούτε γράμμα» - Βίντεο

Λευκός καπνός για την ΑΤΑ: Οι συντεχνίες κάνουν αποδεκτή την κυβερνητική πρόταση «χωρίς να αλλάξει ούτε γράμμα» - Βίντεο

Λευκός καπνός βγήκε από τη Δημοσιογραφική Εστία, όπου ολοκληρώθηκε η πανσυνδικαλιστική σύσκεψη για την Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή (ΑΤΑ). Μετά από μήνες διαβουλεύσεων και έντονων διαπραγματεύσεων, το συνδικαλιστικό κίνημα έκανε αποδεκτή την κυβερνητική πρόταση, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν δέχεται να αλλάξει ούτε ένα γράμμα από το πλαίσιο που παρουσιάστηκε.

BEST OF TOTHEMAONLINE