ΚΟΣΜΟΣ

ΑΔΙΚΙΑ! Άλλα κυνηγούν Pokemon και άλλα μια καλύτερη ζωή - «Είμαι εδώ, ελάτε να με σώσετε» - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΑΔΙΚΙΑ! Άλλα κυνηγούν Pokemon και άλλα μια καλύτερη ζωή - «Είμαι εδώ, ελάτε να με σώσετε» - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Συγκίνηση, γεννώντας παράλληλα πολλές σκέψεις και ερωτηματικά, προκαλούν οι φωτογραφίες μικρών παιδιών από τη Συρία, τα οποία κρατούν σκίτσα με Pokemon, στα οποία αναγράφονται διάφορες λεζάντες, όπως «Είμαι εδώ, ελάτε να με σώσετε».

Παράλληλα, στις λεζάντες αναφέρεται και ο τόπος κατοικίας των μικρών, κατά κύριο λόγο στην επαρχία Ιντλίμπ, στη βόρεια Συρία, που ελέγχεται από τους αντικαθεστωτικούς.

Οι φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν σε λογαριασμούς στο twitter και κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου.

Φαίνεται πως οι διαστάσεις που έχει λάβει το Pokemon Go αποτέλεσαν μία καλή ευκαιρία για αυτούς τους ανθρώπους να αναδείξουν τις δυσκολίες, τα προβλήματα και την ανθρωπιστική κρίση που βιώνει ο λαός της Συρίας, στη δίνη του πενταετούς πλέον εμφυλίου πολέμου.

Αίσθηση, πάντως, προκαλεί ο διαφορετικός τρόπος που προσλαμβάνεται και επιλειτουργεί ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι μαζικής κατανάλωσης (που αγγίζει μάλιστα τα όρια του μαζικού κοινωνικού φαινομένου), ανάλογα με τα εκάστοτε συμφραζόμενα.

Σημειώνεται πως οι φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν από γραφείο τύπου οργάνωσης της αντιπολίτευσης.

Προβολή εικόνας στο Twitter

 δδασφ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top